label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Kultura

« Vissza a főoldalra


Zárult a 13. Filmtettfeszt

Létrehozva: 2013. október 08. 03:18

(F. Zs.)

Az Insomnia kávéházban tartott felolvasóesttel fejeződött be vasárnap a 13. Filmtettfeszt–Magyar Filmnapok rendezvénysorozata, az Origo Kulturális Egyesület szervezésében Drakula romantikus–keserédes–vérszomjas világába Szántai János, Pál Emőke, Karácsonyi Zsolt, Jakab-Benke Nándor és Papp Attila Zsolt vezette be az egybegyűlteket. A temesvári születésű Pánczél Lajos Drakula halála című fantasztikus filmregénye mellett vetítések, közönségtalálkozók és más kiegészítő programok várták az érdeklődőket. A filmbarátok Koltai Róbert mellett a kidei születésű Kovács András színművész-rendezővel is találkozhattak, akinek három filmjét vetítették le a fesztiválon: a Hideg napokat (1966), a Falakat (1967) és a Szeretőket (1983).


Szombaton délelőtt a Magyar Nemzeti Filmalap filmtervfejlesztő csapatával ismerkedhettek az alkotók, délután pedig Vincze Teréz magyarországi filmesztéta, egyetemi tanár Szerző a tükörben. Szerzőiség és önreflexió a filmművészetben című kötetét mutatta be Pethő Ágnes, a Sapientia Filmművészet, Fotóművészet és Média tanszékének vezetője. Kifejtette: a könyv méltó folytatása Kovács András Bálint modernizmusról írt kötetének, nyelvezetét, stílusát tekintve egyaránt hasznosan forgatható. A szerző elmondta: attól a pillanattól kezdve, hogy Budapesten belépett a bölcsészkar kapuján, folyamatosan foglalkoztatta az önreflexió kérdése. Ezért is választotta ezt a témát doktori értekezésének tárgyául, amelynek eredményeit ezúttal könyv formájában mutatja meg az olvasóknak.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap