label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Kultura

« Vissza a főoldalra


Díjazták Felházi Ágnest Hódmezővásárhelyen

Létrehozva: 2013. október 08. 03:17


 A Magyar Művészeti Akadémia képzőművészeti tagozatának különdíját nyerte el Felházi Ágnes szamosújvári születésű, jelenleg Budapesten élő festőművész a 60. Vásárhelyi Őszi Tárlat keretében, a jubileumi kiállítás fődíját, a Tornyai-plakettet pedig Czene Márta kapta. Az elismeréseket a tárlat vasárnapi megnyitóján, Hódmezővásárhelyen adták át a 21 művésznek.


Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója kifejtette: az első – Galyasi Miklós múzeumigazgató, Kurucz D. István és Almási Gyula Béla festőművészek, valamint Szabó Iván szobrászművész által kezdeményezett – Őszi Tárlat a Hódmezővásárhelyen élő, illetve a város művésztelepein vendégeskedő alkotók kiállítása volt. Már az első tárlatok díjai is mutatták a képzőművészeti seregszemle országos jelentőségét. – Az első évben nemzeti szobrászatunk egyik akkori legnagyobb mestere, Medgyessy Ferenc kapta a Tornyai-plakettet, a következő év fődíjasa pedig a friss Kossuth-díjas Barcsay Jenő volt – hangsúlyozta. Mint kiderült, a jubileumi kiállításra rekordszámú, 768 alkotás érkezett, ezek közül a közönség 194 művész 262 műalkotását láthatja december elejéig az Alföldi Galériában.

A Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazottjainak csoportos kiállítása nyílik ma a budapesti Art IX-XI Galériában, amely egy-egy alkotását tárja az érdeklődők elé.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap