label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Sport

« Vissza a főoldalra


Roland Garros: Hănescu versenyben Csöregi Ilka készül a junior vetélkedőre

TENISZ
Létrehozva: 2013. május 30. 01:24

(háromszéki, póka)

Csöregi Ilka a francia nagyversenyen fejezné be a junior vetélkedők sorát – FOTÓ: FACEBOOK/ARCHÍV
Csöregi Ilka a francia nagyversenyen fejezné be a junior vetélkedők sorát – FOTÓ: FACEBOOK/ARCHÍV
Tegnapi lapszámunkban röviden megírtuk, hogy az esőzésekkel tarkított játéknapon továbbjutott a Roland Garros-i teniszversenyen az első fordulóból Victor Hănescu. A legjobb román férfi teniszező 7:5-re nyerte az első játszmát az ausztrál Bernard Tomic ellen, majd a másodikban fej fej mellett haladtak 6:6-ig, s a rövidítésnél 1–0-s állásnál kellett kényszerszünetet tartaniuk. Az eső elállása után 10–8-ra hozta a tie-breaket, és 7:6 nyerte a második szettet Hănescu, majd a harmadikban csak három játékot bonyolítottak le, 2:1-es állásnál Tomic sérülés miatt feladásra kényszerült. A második fordulóban Hănescu az orosz Dimitrij Turszunov ellen lép pályára.


A nők sora viszont tovább fogyott: Monica Niculescu, Simona Halep és Alexandra Cadanţu után a keddi napon elbúcsúzott Irina-Camelia Begu is, akit a spanyol Silvia Soler-Espinosa két sima szettben, 6:3, 6:2 arányban vert meg.

A párosok is elkezdték a versenyzést, a férfiaknál Florin Mergea a német Philipp Marx oldalán sikerrel vette az első akadályt, 6:3, 7:6 (4) arányban verte a házigazdák két képviselőjét, Gaël Monfilst és Josselin Ouannát.

A magyarok csak női versenyzőkkel vannak jelen Párizsban, Babos Tímea egyesben a selejtezőkben búcsúzott, de párosban sem kísérte szerencse: szerdán a luxemburgi Mandy Minella társaságában maratoni hosszúságú találkozón kikapott a 13. kiemelt, sokkal tapasztaltabb kínai párostól, Cseng Csiétől és Csang Su-ajtól. A több mint két és fél órás csatában az első játszmában rövidítésben nyertek Babosék, a másodikban is vezettek még 3:1-re, ám végül három szettben kikaptak: 6:7 (5), 6:4, 6:3.

LAPZÁRTAKOR: Férfi páros, 1. forduIó: Ivan Dodig, Marcelo Melo (horvát, brazil)–Victor Hănescu, Gilles Müller (román, luxemburgi) 6:7 (4), 6:4, 6:1.

A kolozsvári Csöregi Ilka ezen a héten Budapesten készül a Roland Garros junior szakaszára. Korábban Olaszországban a Citta de Santa Crocét nyerte meg párosban, és a Milánói Bonfiglio Trófea főtáblájára is felkerült.

A Szabadságnak elmondta, hogy annak ellenére, hogy nem ért el különösen jó eredményt, jó tapasztalat volt az olaszországi verseny, amely szükséges ahhoz, hogy a játéka jó irányba haladjon. „Az utóbbi időben ráéreztem a páros játékra. Sajnos a partnerem kificamította a csuklóját az utolsó versenyen, és a negyeddöntőben kénytelenek voltunk feladni, de remélem, a párizsi versenyre rendbe jön. Már nagyon várom” – fogalmazott Csöregi, aki pénteken indul Párizsba, a Roland Garroson első meccsét vasárnap vagy hétfőn játssza.


László Ferenc Sporttörténeti Gyűjtemény
Tovább a rovat cikkeihez
További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap