label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Napirenden

« Vissza a főoldalra


Visszakozott a kormány, nem lesznek leépítések

Létrehozva: 2013. március 01. 06:41


ÖSSZEFOGLALÓ
ÖSSZEFOGLALÓ
A minisztérium társadalmi vitára bocsátotta szerdán a dokumentumot, amely alig egy napig volt olvasható a gazdasági minisztérium honlapján. Onnan csütörtökön levették, miután Victor Ponta miniszterelnök kifogásolta, hogy a kormányban nem egyeztettek róla, és a tervezet visszavonását kérte Varujan Vosganian gazdasági minisztertől.


A rendelet arról szól, hogy milyen jogokkal rendelkeznek 15 állami energiavállalatnál az esetleges csoportos elbocsátások érintettjei. Sem az ügyről elsőként beszámoló Mediafax hírügynökség, sem a gazdasági minisztérium által ismertetett rendelet szövege nem tartalmaz konkrét számot a leépítésekről, határidőként csak annyit állapít meg, hogy 2018-ig kell végrehajtani a később engedélyezett átszervezési tervek alapján.

Vosganian csütörtökön, a bukaresti minisztérium székhelyén tartott sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy a kormánynak nem áll szándékában a kö­zeljövőben csoportos leépítéseket végrehajtani. A tárcavezető szerint a rendelet pusztán kibővíti azoknak a jogait, akiket esetleg elbocsátanak majd, de nem lehet tudni, hogy pontosan mikor. Rámutatott: ez a tervezet egy tavaly év végén lejárt, korábbi rendeletnek a meghosszabbítása lett volna, ami „hatékonyabban védte” volna az alkalmazottak érdekeit.

A szociáldemokrata párti kormányfő és a liberális Vosganian között eddig sem volt felhőtlen a viszony, amit egyes megfigyelők a kormányzó Szociálliberális Szövetség (USL) két fő ereje, a szociáldemokraták és a liberálisok közötti ellentétek újabb jeleként értékelnek.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap