label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Kitekinto

« Vissza a főoldalra


Rakétát lőttek Izraelre a Gázai övezetből

Létrehozva: 2013. február 27. 02:45


Izrael palesztin területek elleni, novemberi hadművelete óta először ismét rakétát lőttek izraeli területre a Gázai övezetből – közölte tegnap a jeruzsálemi közszolgálati rádió.


A Gázából tegnap reggel indított, Grad típusú rakéta a palesztin területtől északra, Askelón déli, ipari övezetében egy útrba csapódott be. Emberéletben nem esett kár, csak anyagi veszteség keletkezett. Mint ismeretes, Izrael novemberben hajtott végre átfogó hadműveletet a Gázai övezetben, és ezalatt a palesztinok is több mint ezer rakétát lőttek ki. A Felhőoszlop nevű művelet – amelynek 177 palesztin és hat izraeli halottja volt – a palesztin területet kormányzó, szélsőséges Hamász szervezettel kötött tűzszüneti megállapodással zárult. Azóta mindmáig nem lőttek palesztin rakétát Izraelre.

A zsidó állam és a palesztinok között egy hete kiéleződött a feszültség az izraeli börtönökben éhségsztrájkoló rabok, majd egy palesztin fogoly szombaton bekövetkezett, váratlan halála miatt. Az utóbbi napokban az eset folytán számos helyen voltak zavargások a Jordán folyón túli palesztin területen, és izraeli katonák fellépése nyomán hétfőn többen meg is sebesültek.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap