label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


VIDEÓRIPORT - Karácsonyi segélyakción az unitáriusok és az Erdély Mentőcsoport

Létrehozva: 2012. december 20. 16:18

KISS OLIVÉR

A Magyar Unitárius Egyház, a kolozsvári János Zsigmond (Unitárius) Kollégium, a Gondviselés Segélyszervezet, az Unitárius Óvoda és Bölcsőde, a Kolozsvár-Belvárosi Unitárius Egyházközség és az Erdély Mentőcsoport közös, december 19-én sorra került karácsonyi humanitárius segélyakcióján a résztvevők ismét rádöbbentek: az adott esetben rendkívül nehéz szociális helyzetben levő családok sokkal közelebb vannak saját otthonunkhoz, mint gondolnánk.


Az akción során, amelyen három kollégista diáklány (a tizedik osztályos Jakab Orsolya, Farkas Tímea és Mátyás Réka) is részt vett, a szervezők az aranyosszéki rászoruló családokat (közel százötven személyt) örvendeztették meg mintegy negyven segélycsomaggal. Jártak Tordatúron, Tordaszentmihályon, Sinfalván, Aranyosrákoson és Kövenden, de néhány nappal ezelőtt kolozsvári és tordai családokhoz is eljutottak.
A rászoruló családok szükségleteit az imént említett szervezetek önkéntesei nemrég mérték fel. Ehhez hozzáadódtak a Gondviselés Segélyszervezet által az évek során begyűjtött adatok, a helyi unitárius egyházközségek, illetve az önkormányzatok szociális kérdésekkel foglalkozó munkatársaitól kapott információk.

Részletek a holnapi Szabadságban. (4)


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap