label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Panoráma – Paprika Rádió… újratöltve

Létrehozva: 2012. december 15. 01:51


Ambrus Ádám úgy gondol a rádióra, mint egy már hatévesre cseperedett családtagra - ROHONYI D. IVÁN
Ambrus Ádám úgy gondol a rádióra, mint egy már hatévesre cseperedett családtagra - ROHONYI D. IVÁN
Ambrus Ádám, a kolozsvári Paprika rádió igazgatótanácsának elnöke ritkán nyilatkozik sajtónak. Inkább teszi a magáét csendben, szerényen, de szívós munkával, az üzleti érdekeltségein keresztül a családapaságig. A rádió mégis valahol a kettő között van: kereskedelmi mivolta sem tudja annyira eltávolítani mindennapjaitól, hogy ne gondoljon úgy rá, üzlettársaival egyetemben, mint egy különálló, kedves és immár hatévessé cseperedett családtagra.


– Hatévesek vagytok. Mármint a Paprika Rádió. Sok ez, kevés?

– Attól függ, hogy miként szemléljük, és mit látunk Kolozsvár egyetlen magyar nyelvű kereskedelmi rádiójának mindennapjaiból. Mindennapok a szó szoros értelmében, hiszen huszonnégy órás az adásidő. Kevés, mert sokat akarunk még létezni, sok lehet, mert minden óra, nap és esztendő kemény munkával telt el. Kitűnő munkatársakkal, akik már nincsenek nálunk, de azokkal is, akik a legjobb tudásuk szerint teszik a magukét. És ez meg is látszik a különböző hallgatottsági mutatókon.

– Miért és mit kell most „újratölteni”?

– Mint minden más szakterületen, de ebben a rádiósban kiváltképpen, eljön az a pillanat, az az időszak, amikor valamit, valamiket újra kell gondolni, egyes dolgokat el kell vetni, egyszerűen: fejlődni kell. Innen az újratöltés.

– Mit kellett újragondolni?

– Mindent, vagy inkább sok mindent. Kicsit az arculatot, de csakis paprikásan továbbra is. Viszont a leghangsúlyosabban a műsorokat, a műsorrácsot. Ebben pedig nagyon sokat segítettek a visszajelzések hallgatóinktól: berobbantunk annak idején jó zenével, lendületesen. Most rá kell térnünk az információk hangsúlyosabb megjelentetésére is. Nyitottabb szemmel-füllel kell járnunk itt, Kolozsváron. Hiszen nekünk, másokhoz képest, Kolozsvár a fő területünk. Innen született meg az új szlogenünk is: Csípem Kolozsvárt! Fontos a helyi tájékoztatás, a mindennapok ilyen-olyan problémáinak boncolgatása, amelyekre választ keresnek hallgatóink, mi pedig december 19-től, az új műsorrács bevezetésével, ezekben is szeretnénk bővíteni érdeklődési és érdekeltségi körünket. Sőt, az információk mellett, munkatársaink saját műsoraikkal, mondjuk úgy, rétegműsoraikkal is jelentkeznek. Hadd említsek néhányat: Antal Karola a Vitaminbombával, Márkus Éva a Kolozsvári névjeggyel, de lesz kitűnő és ritka muzsika kitűnően tálalva, mint egy Csemegepaprika Bogáti Ákossal, vagy színpadi sztorik, kulisszatitkok Vetési Nándor BackStage című műsorában, jobbnál-jobb zenei válogatások fiatalnak, idősnek egyaránt Veres Zsolt összeállításában, és Évek és hangok Keresztesi Dáviddal. De, Kolozsvárhoz kötődő Retro-sport fejezetek külső munkatársunktól, Killyéni András sporttörténésztől. Mégsem árulnék el mindent most…

– Ilyen sokan dolgoznak a Paprika Rádiónál?

– Az említetteken kívül ott vannak még a legalább ennyire fontos kollégák: Zsoldos Timea, Giriti Zsófia, Fodor Tünde és Zilahi Szilárd.

– Hogyan hozzák a hallgatók tudomására az újításokat, az újratöltést?

– December 18-án, kedden este 7 órától ingyenes gálaműsorral, a Kolozsvári Magyar Opera nagytermében. A DelaFunk együttes, a Transsylvania Saxofon Quartett, munkatársaink és régi jó barátunk, Gáspárik Attila társaságában mindezekről beszámolunk a nagyérdemű hallgatóságunknak. Érdemes lesz betévedni akkor az operaházba, mert rengeteg díjat, ajándékcsomagot sorsolunk ki ott, a helyszínen. De addig is hallgassák a Paprika Rádiót a 95.1-en, mert mindent megtudhatnak!


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap