label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Kultura

« Vissza a főoldalra


Domokos Géza-emlékest a Szabédi Házban

Létrehozva: 2012. november 12. 01:31

(köllő)

Egyed Péter és Domokos Péter - GÁSPÁR ANTÓNIA
Egyed Péter és Domokos Péter - GÁSPÁR ANTÓNIA
Domokos Gézára emlékeztek halálának ötödik évfordulóján, november 8-án az EMKE-Szabédi Emlékházban. Az est házigazdája Egyed Péter író, filozófus, egykori Kriterion-szerkesztő volt.


A rendezvényen Domokos Géza Éveim, útjaim, arcaim című kötetének újrakiadásáról, illetve a Domokos Géza Egyesületről Domokos Péter képzőművész, a szerző fia beszélt.

Egyed Péter egy, a Székelyföld folyóirat 2011 decemberi számában megjelent hosszabb tanulmányából indult ki, mint mondta, a Művelődéspolitikus, országos politikus – Domokos Géza szellemi portréjához című írásában megpróbálta körvonalazni azt a kronológiát, illetve tematikát, amely köré a Domokos Géza-életmű különböző vonulatai felépíthetők, összekapcsolhatók.

Domokos Péter ismertette a 2011 szeptemberében létrehozott Domokos Géza Egyesületet, amelynek célja a névadó szellemi hagyatékának, értékrendszerének és -elveinek ismertetése, fejlesztése, illetve ápolása. Az egyesület idén újra kiadta a politikus-író Éveim, útjaim, arcaim című kötetét, a csíkszeredai Pro Print Kiadó gondozásában.

A rendezvényen Egyed Péter megszólaltatta Kerekes Györgyöt is, a Dacia Kiadó volt aligazgatóját, illetve Kötő József színháztörténészt, volt RMDSZ-képviselőt, akik néhány gondolat erejéig méltatták Domokos Géza szakmai és politikusi tevékenységét.

Az est végén fényképes vetítés segítségével idézték fel Domokos Géza emlékét, illetve Domokos Péter átadott egy-egy kötetet a jelenlévők számára.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap