label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Napirenden

« Vissza a főoldalra


IMAS: enyhén nőtt az USL támogatottsága

Létrehozva: 2012. november 03. 03:03


Az októberi mérések szerint a szavazatok 57,4 százalékát szerezné meg a Szociálliberális Szövetség (USL), ha most vasárnap lennének a választások – derül ki az IMAS felméréséből.


Ez az első alkalom a Traian Băsescu felfüggesztését célzó népszavazás óta, hogy a pártszövetség támogatottsága nő a három hónapig tartó csökkenés után. Szeptemberben az USL 55 százalékon állt. A jelek szerint az Oltchim botrány nem viselte meg a szövetség megítélését, a júniusi 66 százalékos támogatottsághoz képest azonban a jelenlegi 57 százalék komoly visszaesés – derül ki a közvélemény-kutatásból.

Az USL-t – nagy különbséggel – az Igaz Romániáért Szövetség (ARD) követi 16 százalékkal, a Dan Diaconescu vezette Nép Pártja pedig 14,9 százalékkal továbbra is a harmadik helyet foglalja el. Az RMDSZ támogatottságát 6,4 százalékra értékeli a felmérés, a többi párt pedig nem éri el a parlamenti bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt.

Az adatok szerint az ARD felbukkanása a politikai porondon – a szövetség tagja a Mihai-Răzvan Ungureanu vezette Polgári Erő Pártja (FC), a Demokrata Liberális Párt (PDL) és a Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt (PNŢCD) – nem sokat változtatott az erőviszonyokon. A felmérésből kiderül az is: míg a PDL egymagában szeptemberben a szavazatok 17, 8 százalékat tudhatta maga mögött, most viszont az egész ARD támogatottsága alig 16 százalék.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap