label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Napirenden

« Vissza a főoldalra


Antiszemita feliratok a Zsidó Hitközség épületén

Létrehozva: 2008. március 27. 01:54

(D. I.)

„Itt bujkáltok szabadkőművesek”, „Halál”, „A gárda figyel titeket” feliratokat, továbbá horogkeresztet és Dávid csillagot festettek vandálok keddről szerdára virradó éjszaka a kolozsvári Zsidó Hitközség székhelyének a falára. Rózsa Imre, a kolozsvári Zsidó Közösség elnöke elmondta: értesítették a rendőrséget és a titkosszolgálatot is az ügy kivizsgálása érdekében.


„Teljes mértékben elítéljük az ilyen antiszemita megnyilvánulásokat. Úgy vélem, hogy ez is a március 15-i események következménye” – vélte az elnök, utalva a március 15-én Kolozsváron megvert 17 éves magyar fiú esetére. Aurel Vainer, a Zsidó Hitközség országos elnöke tegnap egy kolozsvári tanácskozáson elmondta: tájékoztatni fogja Cristian David bel- és közigazgatási minisztert a történtekről. „Nagyon felháborít az eset, annál is inkább, mert egy ilyen kis létszámú közösséget támadnak. Mi nem szövünk összeesküvést senki ellen” – mondta Vainer, aki az Új Jobboldal szélsőséges nacionalista szervezet tagjait gyanúsítja a tett elkövetésével. A kolozsvári ügyészség már nyomoz a tettesek után.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap