label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Muvelodes

« Vissza a főoldalra


Zsoboki képek a Stars Galériában

Létrehozva: 2012. október 20. 01:25

(ferencz)

Az eseményen Kádár Tibor is jelen volt - HORVÁTH LÁSZLÓ
Az eseményen Kádár Tibor is jelen volt - HORVÁTH LÁSZLÓ
Az idei zsoboki képzőművészeti tábor alkotásaiból nyílt kiállítás csütörtökön délután a Farkas utcai Stars Galériában, az intézmény és a Barabás Miklós Céh közös szervezésében, a Magyar Festészet Napja tiszteletére. Az Erdélyből elszármazott művészek – Árkossy István, Balázs Imre, Bardócz Lajos, Bencsik János, Kádár Tibor, Katona György, Paulovics László, Petkes József, Szabó Vilmos, Tóth László – munkáit Németh Júlia műkritikus méltatta, hangsúlyozva: formai és tartalmi sokszínűség, változatosság jellemzi a tárlatot. – Látószögükön, érzés- és gondolatvilágukon átszőve kapunk ízelítőt Kalotaszegről – fűzte hozzá a műkritikus.


Dáné Tibor Kálmán, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) elnöke köszönetet mondott az Essig-házaspárnak, akik közel húsz éve szervezik lelkesen a kalotaszegi alkotótábort, s működtetik az idén augusztus 30-án megnyitott Stars pincegalériát. Mint mondta, öröm volt számára személyesen megtapasztalni, ahogyan a most kiállított festmények egyike-másika készült, ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy az ország különböző térségeiben működő Magyar Házakban is bemutathatják azokat az elkövetkező időszakban.

A rendezvény zenei programjáról Fodor Dorottya, Fodor Ilka Borbála, Gergely Bálint és Kósa Krisztián gondoskodott, Egyed Emese irodalomtörténész pedig Tűnődés tengerfenéken című versét olvasta fel a jelenlévőknek. A tárlat október 30-ig látogatható a Stars Galériában, a Farkas / Kogălniceanu utca 13–15. szám alatt (06-os kapucsengő).


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap