label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Kastélyok Erdélyben: összemossák a múltat a jelennel

Létrehozva: 2012. október 11. 02:12


A magyarózdi Pekry-Radák kastély
A magyarózdi Pekry-Radák kastély
 Javában zajlik az Élő Erdély, a Transindex, a Transylvania Trust és a PONT Csoport által második alkalommal megszervezett online vetélkedő, a WEBkastély: a csapatok belevetették magukat a tervezésbe, ötletgyűjtésbe, kivitelezésbe.


A szervezők azonban igyekeznek tovább fokozni a hangulatot: olyan újabb feladatot találtak ki, amely kihívásokkal, élményekkel, kalanddal, sok új és hasznos információval gazdagíthatja a csapatok tagjait.

Miután a verseny nevéből is adódóan a szervezők igyekeznek a régmúltat idéző kastélyokat új síkban, modern felületen is bemutatni, a vetélkedő állandó próbájaként kitalálták: a csapatoknak össze kell mosni a múltat a jelen eszközeivel és lehetőségeivel. Vagyis el kell készíteniük az örökbe fogadott kastély idővonalát, ún. „timeline”-t kell készíteniük, illetve olyan Facebook-oldalt, amely bemutatja az adott kastély múltját, említésre méltó eseményeit, ott lakó családjait, fontos történelmi pillanatait és jelentőségét. A dokumentumokat, képeket, videókat egy timeline-ra helyezve kell bemutatni. A szervező csapat kikötése, hogy a Facebook oldal like-olható legyen, hiszen ezen a felületen lehet majd szavazni a próbára. Az itt összegyűjtött szavazatokat fogja a zsűri számolni, ez alapján pontoz majd.

A szervezők ugyanakkor emlékeztetik az esetleges érdeklődőket, hogy a jelentkezés a versenyre folyamatos, egészen az utolsó próba meghirdetéséig fogadják az új csapatok regisztrációját, ami megtehető a www.webkastely.ro honlapon. További információk a versenyről és a most meghirdetett állandó próbáról ugyanitt olvashatók.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap