label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Napirenden

« Vissza a főoldalra


Lemondott a moldovai kormány

Létrehozva: 2008. március 20. 05:16


Vasile Tarlev
Vasile Tarlev
Lemondott a moldovai kormány; a lépést Vasile Tarlev miniszterelnök jelentette be a kabinet ülésén, amelyen részt vett Vladimir Voronin elnök is. „A kormány sokat tett az elmúlt néhány évben, de eljött az idő, amikor új emberekre és új megoldásokra van szükségünk” – idézte a moldovai kormányfő szavait a RIA-Novosztyi orosz hírügynökség.


Az új kabinet alakításáról először a kormányzó kommunista párt-frakció alakítja ki álláspontját, a kijelölt új miniszterelnököt ezután a parlament bízhatja meg a kormányalakítással. A parlamenti jóváhagyás azonban nem kétséges, miután a Kommunisták Moldovai Pártja 56 mandátummal rendelkezik a 101 tagú moldovai törvényhozásban.

A Románia és Ukrajna által közrefogott Moldovában évek óta találgatták, hogy a kommunisták esetleg új kormányt alakítanak. A lépés azóta vált szinte bizonyossá, hogy Vladimir Voronin elnök a kormánypárt múlt szombati kongresszusán kijelentette: „az emberek belefáradtak abba, hogy mindig ugyanazokat az arcokat látják ugyanazokon a posztokon”.

Vasile Tarlev hét éve, a kommunisták hatalomra kerülése óta állt a moldovai kormány élén, s ezzel a leghosszabb ideig volt miniszterelnök az egykori szovjet köztársaság 1991-es függetlenné válása óta. Hivatali ideje alatt mindvégig küzdött azzal, hogy megpróbálja megoldani az ország konfliktusát a többségében oroszok lakta Dnyeszteren túli területtel, amely 1990-ben egy rövid háborúban leszakadt.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap