label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Kultura

« Vissza a főoldalra


Filmtett-tábor Besenyőn

Létrehozva: 2012. július 26. 00:37


• Jövő hét elején, július 31-én kezdődik a kolozsvári Filmtett Egyesület tizenegyedik alkalommal megszervezett alkotótábora. Július 31. és augusztus 10. között a Sepsiszentgyörgyhöz közeli Besenyőn táborozik 46, a filmkészítés hogyanja-mikéntje iránt érdeklődő fiatal. Kilenc csoportban zajlanak a tevékenységek – rendező, operatőr, segédoperatőr, animáció, vágó, hangmérnök, producer-gyártásvezető-felvételvezető, színész, filmkritikus –, minden csoportot a filmszakma elismert egyéniségei irányítanak.


Hajdu Szabolcs filmrendező vezeti idén a rendezőcsoportot, az operatőröket Bálint Arthur rendező-operatőr és Bántó Csaba, a vágókat Czakó Judit Arany Olló-díjas vágó, a hangmérnököket Várhegyi Rudolf és Zányi Tamás, a producer-gyártásvezető csoportot a kétszeres Arany Pálma-díjas Durst György és Boros Melinda, az animációs csoportot a csípős-ironikus rajzfilmjeiről ismert Patrovits Tamás és Bertóti Attila tanítja. A színészcsoportot Hajdu Szabolcs filmjeinek visszatérő főszereplője, Török-Illyés Orsolya vezeti. A kritikuscsoport
animáció-történeti és -esztétikai előadásokat hallgathat délelőttönként Varga Zoltántól, majd a filmről való írás és lapszerkesztés szabályait tanulja délutánonként Margitházi Bejával.

A tábor közepén stábok állnak össze, amelyeknek feladata egy-egy konkrét kisfilm kivitelezése: a rendezőcsoport tagjainak forgatókönyveiből indulnak ki, színészeket válogatnak, helyszínt keresnek, forgatnak, majd utómunkáznak. Utolsó este nyilvános szabadtéri vetítésen mutatják be munkájuk eredményét.

A tábor első felében jelen lesz a Daazo rövidfilmes portál (www.daazo.com) három munkatársa, Áprily Zoltán, Deák Dániel és Libor Anita.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap