label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Szamitastechnika

« Vissza a főoldalra


Létrejött Gyergyószentmiklósról elszármazottak hivatalos honlapja

Létrehozva: 2012. június 21. 14:10


„Isten hozta a Gyergyószentmiklósról elszármazottak hivatalos honlapján” köszönti a vendégeket a www.vilagvandor.ro internetes oldal és Mezei János, Gyergyószentmiklós polgármestere. Arra buzdítanak mindenkit, iratkozzon fel a listára, mely ezáltal egy teljes képet nyújt arról, a nagyvilágban hol és hányan élnek itthonról elszármazottak. A honlapot Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város hozta létre, hogy feltérképezze az elvándorolt gyergyószentmiklósiakat és hirdesse a Szent Anna napjára tervezett világtalálkozót.


A regisztrált adatok alapján a Gyergyóiak a nagyvilágban elnevezésű világtérképen megtekinthető lesz az elszármazottak tartózkodási helye. A weboldal segítségével ugyanakkor rég nem látott ismerősök találhatnak egymásra, és hasonló érdeklődési körű személyeknek is adott lesz a kapcsolatfelvétel lehetősége. A www.vilagvandor.ro weboldalon feliratkozott személyek nyilvántartását egy adatbázis tárolja. Ehhez első lépésben természetesen a Világvándor weboldalon való regisztráció szükséges. A feliratkozásnál kötelező kitölteni a névre, a földrajzi behatárolásra, illetve az elektronikus postacímre vonatkozó mezőket. A feliratkozó személy dönti el, hogy az általa megadott adatok közül melyeket bocsát nyilvánosságra és melyeket nem kíván megosztani – áll a létrehozók által a WebSzabadsághoz eljuttatott közleményben.

Az idei, Szent Anna búcsú köré csoportosított nagy találkozást (2012. július 26-29.) a szervezők olyan ünnepnek, a hétköznapokat megszakító kikapcsolódásnak szánják, mely rendhagyó módon kiemeli az embereket a megszokottból, s alkalmat teremt a közös múlt megélésére. Az eseményt a Szent Anna-búcsú köré szervezik, de a nagy találkozás hétvégéjén fórumokra, megbeszélésekre, különböző kulturális és szórakoztató programokra is sor kerül, illetve a közelmúltban megszakadt hagyományt, az Anna-bált is újraélesztik ez alkalomból.

A találkozó szervezőinek nem titkolt szándéka megerősíteni a gyergyószentmiklósiak együvé  tartozásának érzését, mely táplálja majd a város jövőjébe vetett hitet.  Ugyanakkor az sem titok,  hogy az itthoniak minél több elszármazottat szeretnének haza hívni, hogy itthon, egymást erősítve éljenek tovább, együtt.

„Mindkét oldalról ott a meggyőződés, hogy az istenadta tehetséget a szülőföldön kell kiteljesíteni. Higgyék el, jobb lesz újra megtalálni egymást, a hazavezető úttal együtt, mint elmúlni névtelenül, ismeretlen oltóvesszője lenni a nagyvilág valamelyik tájának, szakterületének, közösségének.” - szól a polgármester hazahívója.

„Várjuk haza szeretettel a Gyergyószentmiklósiak Világtalálkozóján, 2012 július 26-29-én!” – áll a Csibi Márti által aláírt felhívásban. (4)


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap