label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Napirenden

« Vissza a főoldalra


Lemondott Ioan Mang tanügyminiszter

Létrehozva: 2012. május 16. 02:41
Tisztségéből való felmentését kérte tegnap Ioan Mang oktatási tárcavezető – jelentette be Victor Ponta kormányfő. Mint kifejtette, azért fogadta el lemondását, hogy Mang a „funkció nyomása” nélkül felelhessen meg a vádaknak, miszerint plágiumot követett volna el. A tárca vezetését ideiglenesen, a – Mang lemondására vonatkozó dekrétumot is aláíró – Traian Băsescu államfő beleegyezésével Liviu Pop, a társadalmi párbeszéddel megbízott miniszter veszi át, a következő 45 napban kell majd új tárcavezetőt megnevezni. Mint ismeretes, a România Liberă napilap közzétett egy dolgozatot, amelyet Mang a Nagyváradi Egyetem szaklapjában közölt. A tanulmányban az újság szerint több rész van, amely szó szerinti közlése egy külföldön készült dolgozatnak, a forrásra való hivatkozás nélkül. Emil Boc, a Demokrata-Liberális Párt (PDL) elnöke sajtótájékoztatón mutatta be a dolgozatot, amely szerinte „százszázalékos” plágium.

Ioan Mang tegnap azzal indokolta döntését, hogy az ellene irányuló vádak árnyékot vetettek a kormány és a tanügy imázsára. Megállapította, a vádak politikai célzatúak. Boc egy tegnapi sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, Ioan Mang lemondása a profizmus hiányának tanújele a szociálliberális Ponta-kormányban, a miniszterelnöknek vállalnia kell a felelősséget a tanügyben kialakult helyzetért.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap