label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Fizikaszombat: almaóra

Létrehozva: 2012. március 16. 02:11


Meghívott VII-VIII. osztályok vehettek részt a Monopoly és Dipoly nevet viselő rendezvényen, pénteken, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Fizika Karán, ahol elekromos és mágneses jelenségekkel kapcsolatos kísérleteket mutattak be a fiataloknak az EmpirX Egyesület szervezésében a kar hallgatói és Simon Alpár egyetemi docens. Az iskolásoknak megmutatták többek között, hogy milyen egy mágneses folyadék mágneses térben, hogy hogyan lehet házilag elektromágnest készíteni, és kiderült az is, hogy két almában annyi kémiai energia van, ami egy kvarcóra működtetéséhez elegendő.


A szervezők a kisebbekre és szüleikre is gondoltak, mindenkit vár ugyanis a Kísérletszombat nevű rendezvény március 17-én, szombaton 10 és 16 óra között, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Farkas (Kogălniceanu) utcai főépületében, ahol bárki tanúja lehet a látványos és szórakoztató kísérleteknek.

Három részlegen (fizika, geológia és biológia) várják az érdeklődőket gyakorlati foglalkozásokkal, interaktív bemutatókkal, egy külön teremben pedig elméleti előadások hangzanak el mechanika, illetve infravörös- és szupergyors kamerás vizsgálatok témában.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap