label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Bonifac

« Vissza a főoldalra


Báthory István Elméleti Líceum

Jobbnál jobb cserkésztáborok...
Létrehozva: 2007. október 06. 03:13

HATHÁZI REBEKA VI. B

Idén már másodszor táboroztam a 03-as Apáczai Csere János cserkészcsapattal. Nagyon élveztem, nem akadt olyan, ami ne tetszett volna, ezért csak jó dolgokat tudok mesélni. Hát hol is kezdjem... Először is azzal, hogy nem is akartam táborba menni. Hála szüleimnek, mégis elmentem, és nem bántam meg. Így utólag azt hiszem, inkább azt bántam volna, ha nem megyek el.


Első nap a táborvezetők (Zoli, Mesi) elmondták, hogy mit lehet, és mit nem lehet, hova szabad, és hova nem szabad menni. Három alvási lehetőség közül választhattunk: ház, csűr és sátor. Én sátorban aludtam első nap a barátnőimmel, második nap pedig a tesómmal. Nagyon jól főztek, nem volt miért finnyáskodni. Felhúztuk a sátrakat, és nekiláttunk tízóraizni, mert mielőtt elindultunk, nem reggeliztünk. Tízórai után őrsökbe csoportosultunk, utána boldogan mentünk a közeli patakba fürödni. Nem messze volt egy forrás is, amihez csak a patakon keresztül lehetett eljutni, ezért mindenki szívesen hordta onnan a vizet. Délután sokat játszottunk: ismerkedős játékokat, hogy az újakat is megismerhessük. Este a tábortűznél minden őrsnek csapatnevet kellett választania, csatakiáltást kitalálnia, és indulót kellett szerezni. Összesen hat őrs volt: Csontdarálók, Awesome állatok, Nevenincs őrs, Hevoda, Fekete Vadmacskák, és mi, a Tappancsok. A tábortűznél nagyon sok éneket és játékot tanultunk. Minden este 11-kor volt a takarodó.

Második nap reggel kilenckor ébresztettek, majd következett a reggeli torna. Míg mi tornáztunk, a nagyok elkészítették a reggelit. A testmozgás után nagyon jólesett a finom étel. Zászlófelvonás következett! A kedvencem. Ez abból áll, hogy egy cserkész (akinek már van nyakkendője), felhúzza a zászlónkat, amin egy cserkészliliom van, és a többiek eközben tisztelegnek (ugyancsak azok, akiknek van nyakkendőjük), és eléneklik a cserkészindulót. Ezután kijelölik szolgálatosnak a soron következő őrsöt (ami azt jelenti, hogy egész nap az az őrs mosogat, hordja a vizet, osztja ki a kaját stb.), valamint a vezetők közül is kijelölik a napos tisztet. Miután ez megtörtént, az új napos tiszt felolvassa az aznapi programot. Zászlófelvonás után következett a „forgószínpad”, ahol mindenki a kézműves tevékenységeken vehetett részt: Péterke tűzrakást, Márti éneklést, Zoli fényképészetet, csomózást, Mesi, valamint Csöpsz makramé bogozást, Awesome és Robi fűzést, Zsófi és én bogozást tanítottunk. A forgószínpad szabályai szerint, amikor a napos tiszt sípolt, az őrsök az óramutató járásának irányába forogtak, és egyik tevékenységtől a másikhoz mentek, hogy több mindent elsajátíthassanak.

Ebéééd! Már mindenki nagyon éhes a sok forgástól. Ettünk, ettünk, ettünk, ettünk, ettünk, ettünk, és ettünk. Nagyon éhesek voltunk, de ez érthető. Ebéd után, három órán keresztül csendes pihenő következett. Pihenő után Mesi és Csöpsz két újdonságról beszéltek. Idén szerveztek cserkész Megasztár vetélkedőt (amelyre a vállalkozó szelleműek nevezhettek be). Még azt is kitalálták, hogy minden őrsnek lesz egy új tagja, mégpedig egy tojás. Ennek a játéknak az volt a lényege, hogy a tojást ne törjék össze úgy, hogy közben mindenhova magukkal kellett vinniük az őrs tagjainak: a kirándulásokra, a fürdésekre, a tábortüzekhez. Persze majdnem minden őrs eltörte a tojást, nem „élte túl” egyik sem, csak a Nevenincs őrs tudta épen megőrizni.

Ahogy meghallottuk, hogy lesz cserkész Megasztár, rögtön jelentkeztünk. Öt csapat nevezett be: az Error, a Fekete rózsák, a Skippy, a Jeti-Capra, és az Our world, amiben én is benne voltam. Első este nem volt megadott a zenei stílus, második este a Rap dallamra kellett szöveget írni, aminek szükséges volt tartalmaznia a málna, lepedő, fülolaj szavakat. Harmadik nap népdalt énekeltünk, a negyediken pedig a rock-ké volt a főszerep, a Félre bánat félre bú című népdalt rockosítottuk meg. Ötödik nap operát adtunk elő, és hatodik nap következett az eredményhirdetés. A Jeti-Capra lett a győztes csapat. Taps, taps, taps, taps. Persze meg is érdemelték, mert viccesek voltak, és a hangjuk is jó volt.

Kirándulni is voltunk. Nyolc km-t gyalogoltunk ahhoz, hogy elérjünk egy focipályához, aztán visszafelé Zoli elmondta, hogy van egy rövidebb út is, amin tizenöt perc alatt le lehet jutni a táborhelyhez. Ekkor mindenki egyszerre mérges lett, de azért örült is egy kicsit. Mérges amiatt, mert Zoli titkolta addig a rövidebb út létezését, de azért örültünk, hogy hazafelé nem kellett megint 8 km-t gyalogolnunk.

Én nagyon szeretem ezt a tábort, jó volt a társaság is, de főleg a táborvezetők! Ezt csak azért meséltem el, mert szerintem érdemes kipróbálni. Ne felejtsétek, amit mondtam: az elején nem akartam elmenni, de aztán a végén nem akartam hazaindulni, úgyhogy TI IS GYERTEK EL JÖVŐRE!!!!!!!!!!!


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap