label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Hitélet – Stratégia az unitáriusok jövőjéért

Világhálón a terv
Létrehozva: 2012. február 03. 02:25


Interneten is olvasható az Erdélyi Unitárius Egyház 2011–2015-ös időszakra vonatkozó stratégiai terve.


A két és fél évnyi átfogó munkával létrehozott dokumentum igen jól strukturált, a társadalom és az egyház jelenlegi valóságállapotának tényezőire alapozva tudományos igényességgel határozza meg az unitárius egyház fejlesztési irányvonalait. A tíz fő irányvonal a következő: az egyházi oktatás és valláserkölcsi nevelés stratégiája; missziós stratégia; szociális stratégia; társadalmi-közéleti stratégia; egyházi szervezetfejlesztési stratégia; hitéleti és vallásmegélési stratégia; gazdasági és vagyongazdálkodási stratégia; intézményi önvédelem, az egyházi autonómia védelme; cigány unitáriusok.

A stratégia abból a felismerésből fakadt, hogy az Erdélyi Unitárius Egyház főhatósága két évtizeddel az államhatalmi változások után elérkezettnek látta az időt arra, hogy végre tervezett formában nézzen szembe a jelen kihívásaival, és átgondolt módon készüljön a jövő tennivalóira.

Az előszóban ez olvasható: „Bízunk abban, hogy a stratégiai tervezés során sikerült levonnunk e múlt kellő tanulságait ahhoz, hogy hibáit jobban elkerülhessük, erényeit erőteljesebben megélhessük. Így esélyt teremtünk arra, hogy magyar unitárius jövőnk alapjait a jelenben biztonságos módon lerakhassuk, és mindezen Isten gondviselő áldása nyugodjon.” A dokumentum mindenki számára hozzáférhető az unitarius.org honlapon.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap