label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Ördögtérgye-néptánc-találkozó felnőtteknek is

Létrehozva: 2011. november 25. 01:49


Nyolcadik alkalommal szervezi a Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozót az Ördögtérgye néptáncegyüttes szombaton, november 26-án a Béke téri Diákművelődési Házban, gyermekfoglalkozásokkal és felnőtteknek szánt tevékenységekkel. A rendezvény belépődíjas.


10 órától kézműves foglalkozás indul gyermekeknek, közben Both József és Zsuzsa gyermektáncházat is tart. 13 órától a Háromszék Táncegyüttes Erdélyország az én hazám című gyermekelőadását mutatja be.

15 órától I. Erdélyi Legényestánc-találkozó kezdődik, témája a kalotaszegi legényes. Délután fél 5-től 6 óráig felnőtt táncoktatásra is sor kerül, az Ördögtérgye táncosai szucsági táncokat tanítanak.

A VIII. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó vendégeiként Kalotaszeg vidékéről hívtak meg hagyományőrzőket. A 19 órától kezdődő gálaelőadáson az idős táncosok mellett fellépnek a környékbeli néptáncegyüttesek is, így a kolozsvári Kalotaszeg, Zurboló, Bogáncs, a szamosújvári Kaláka, a dési Aranyeső, a szegedi Cuháré és a házigazda Ördögtérgye, kiteljesítve az Erdély különböző vidékeinek táncos és zenei kultúrájáról alkotott képet. Az előadást a Háromszék Táncegyüttes Száz évig – Fodor Sándor „Netti” emlékére című műsora zárja. Előadás után reggelig tartó táncház kezdődik a János Zsigmond Unitárius Kollégium tornatermében.

A rendezvényre jegyek válthatók szombaton a helyszínen: gyermekfoglalkozás – 5 lej; gyermekfoglalkozás és Háromszék Néptáncegyüttes előadása – 10 lej; gálaelőadás: diák- és nyugdíjas jegy – 10 lej, felnőttjegy – 15 lej (5 fős csoportjegy 12 lej/fő).


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap