label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Kultura

« Vissza a főoldalra


Térbe és síkba fogalmazott formavilág

Létrehozva: 2011. november 05. 01:15

(-eth)

Ősi formák 21. századi modern köntösben – jellemezte Kolozsi Gabriella november 3-án a Barabás Miklós Céh Farkas/Kogălniceanu utca 27. szám alatti kiállítótermében megnyílt kerámia és festészeti tárlatát Németh Júlia, a rendezvény házigazdája. A térbe és síkba fogalmazott archaikus formavilág a maga legtisztább, leglényegesebb összetevőinek kombinációjaként válik őszinte művészi vallomássá arról, hogy a nagy egész, a teremtett világ tökéletes, megunhatatlan és kimeríthetetlen. Ennek a nagy egésznek egy csöppnyi keresztmetszetét nyújtja át nekünk a művész, lényegre törő, sallangtalan, tömör képzőművészeti megfogalmazásban – vélte a műkritikus.


Kolozsi Gabriella 1992-ben végzett a kolozsvári Képzőművészeti Egyetem kerámia szakán, de a festészet sem idegen tőle. Bizonyítják itt kiállított táblaképei, de bizonyítja az a harmincnál is több hazai és külföldi rangos kiállítás, amelyen a művész kerámiáival és festményeivel egyaránt szerepelt, sőt kétszer is elnyerte a hollandiai World Art Foundation kiválósági díját.

Megnyitóbeszédében Nicolae Procopan szobrászművész, egyetemi tanár is a kiállított alkotások archaikus jellegét hangsúlyozta, szakszerűen, három kategóriába – edények, szobrászati formák, organikus alakzatok – osztva a kerámiatárgyakat. Ugyanakkor a művész sokoldalúságára is utalt, aki a térbeli formákat síkban, táblakép formájában is hasonló hozzáértéssel jelenítette meg.

A tárlat a kiállító művész kalauzolásával november 21-ig tekinthető meg minden hétfőn 14–16, kedden 11–13 és pénteken 14–17 óra között.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap