label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Decibel

« Vissza a főoldalra


Lemezbemutató körúton a Grimus

Létrehozva: 2011. október 07. 03:35


Egretta című új lemezének bemutató körútjára indul a kolozsvári Grimus együttes. Az első koncertet Bukarestben tartják, de itthon is fellépnek októberben.


Az Egretta (producer: a brit Adam Whittaker) két dala – Face the light, Vanity – a nyáron első lett a Guerilla rádió toplistáján, az In your eyest ezen a héten hallhatta először a nagyközönség. Bukarestben október 6-án a brit Vetoes után lépnek színpadra az új dalok mellett a közismertekkel és azokkal is, amelyek az új lemezre sem kerültek fel. Az együttes látványelemekkel gazdagított igazi showműsort ígér. Kolozsváron október 14-én az Euphoria Music Hallban hallhatjuk-láthatjuk őket, sztármeghívottjuk a Byron.

Itthon fellépnek még Brăilán (október 7.), Galaţi-on (október 8.), Aradon (október 28.), Temesváron (október 29.), Iaşi-ban (november 25.), Nagyszebenben (december 1.). Október 25-én Budapesten a Gödörben, 26-án Pécsen, 27-én Belgrádban koncerteznek a fiúk. Addig is, amíg élőben találkozhatunk velük, ízelítőt kaphatunk az Egretta dalaiból a Grimus saját készítésű „akusztikus sorozatában”, amelynek Nature Falls című első részét megnézhetitek itt: http://www.youtube.com/watch?v=wp1DZbehJrQ

A Grimus 2005-ben alakult, egy évvel később három dallal jelent meg egy demójuk, majd 2008-ban első nagylemezük, a Panikon. Több kislemezt is készítettek. Találkozásuk Adam Whittaker brit producerrel (olyan híres énekesekkel, zenekarokkal dolgozott együtt, mint pl. a Dove, Peter Gabriel, Amy Winehouse, Mark Ronson, Starsailor, Kate Nash stb.) nagyot lendített a tehetséges együttes sorsán, azóta már Londonban is sikerrel koncerteztek.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap