label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Fehér megye

Kampány a népszámlálásért
Létrehozva: 2011. szeptember 24. 03:09

Turzai Orsolya, a nagyenyedi Demokrácia Központ irodavezetője

Az EMNT kiemelten fontosnak tartja a népszámlálást, ezért minden megyében, ahol rendelkezik területi szervezettel, kampányt indít azzal a céllal, hogy a magyarság minél szélesebb körben tájékoztatást kapjon, és vállalja magyarságát.


A kampányt a társszervezetekkel közösen szervezzük meg. Segít nekünk az EMI Szórványért szakcsoportja, a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium cserkészcsapata, a magyarpéterfalvi fiatalok. Kulturális és közösségi rendezvények alkalmával felvilágosítást nyújtunk a résztvevőknek. Ilyen pl. az október 6-án, este 7 órakor a Bethlen-kollégium nagytermében szervezett gitárest, a Kolozsvári Barátok Band együttes fellépésével, ahová nem csak a diákokat, hanem a városi közönséget is várjuk. Hasonló jellegű rendezvény a Magyarpéterfalván szervezett szüreti bál október 22-én. De lesz biciklitúra is a fiatalok, cserkészek bevonásával. Ezen kívül szórólapok segítségével bátorítjuk az embereket, hogy vallják magyarnak magukat. Úgy gondoljuk, itt, a szórványban, ez kiemelt fontossággal bír. A népszámlálással kapcsolatban számos információt lehet szerezni a www.magyarnaklennijo.ro honlapon, az EMNT pedig működtet egy telefonos szolgálatot, tudakozót is, amely a 0264-308-208-es telefonszámon érhető el.

Mivel nagyon fontosnak tartom, hogy minél több magyar kérdezőbiztos legyen, magam is feliratkoztam.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap