label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Minőségi oktatást akar a BBTE

Létrehozva: 2008. február 06. 05:19

DUKA ANNAMÁRIA, MÁRK BOGLÁRKA

A minőségi oktatás érdekében a Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) csökkenteni szeretné a diákok számát – nyilatkozta Paul Şerban Agachi professzor. Továbbá szeretnének jobb körülményeket biztosítani, hogy az egyetem vonzóbb legyen a külföldi diákok és tanárok számára, hangzott el az intézmény tegnapi sajtótájékoztatóján. Elhangzott: a BBTE szenátusi ülésén 2007. december 30-án megválasztották az egyetemi rektori hivatal és akadémiai bizottság új vezetőit. Az akadémiai bizottság elnökévé Paul Şerban Agachit választották, 18 ellenszavazattal és 7 tartózkodással. A bizottság alelnöke és magyar oktatásért felelős képviselője Nagy László lett, a további tagok pedig: Vasile Cristea, Sanda Tomescu-Baciu, Ioan Bucur, Mircea Maniu és Benedek József. A sajtótájékoztatón ismertették: az akadémiai bizottság stratégiai menedzsment jellegű szervezet, amely az egyetem rektori hivatalával együttműködve új fejlesztési terveket próbál kidolgozni. Programjukban a 2008–2011-es időszakra vonatkozó stratégiai tervek, az egyetem nemzetközi téren való elismertetése, a hagyománytól eltérő és minőségi oktatás fejlesztése szerepel.


Nicolae Bocşan, az egyetem rektorhelyettese kifejtette: szeretnének jobb és korszerűbb sportlétesítményt biztosítani a testnevelés szak diákjainak. Nagy megvalósítás lenne a Iuliu Haţieganu park fejlesztése, amely nemcsak a sportolók fejlődését szolgálná, hanem a város lakosságának szórakoztatására is hasznos lenne. A terv megvalósításához szükséges összeget (mintegy másfél millió eurót) a helyi önkormányzat és a Román Olimpiai Bizottság biztosítaná. A befektetett összeg könnyen megtérülne, ha akár külföldi olimpikonokat fogadnának – vélte a rektorhelyettes.

Cristina Ciumaş rektorhelyettes ismertette: a jövőben 8 érdemösztöndíj (összesen 6 000 euró értékben) is a doktoranduszok rendelkezésére áll, akik képességeik szerint igényelhetik a támogatást.

A tájékoztató keretében Radu Catana tudományos kancellár egy új egyetemi folyóirat megjelenéséről számolt be. A Monitorul Universităţii Babeş–Bolyai című kiadvány az egyetemi tanács tevékenységét és kutatási eredményeit ismerteti.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap