label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Füge

Lusta folyó a gyerekeknek
Létrehozva: 2011. június 21. 03:00
Ismét hivatalosan is megnyitotta kapuit vasárnap a Bethlen melletti fügei fürdőhelység. Fügén uniós forrásokból korszerűsítették a fürdőt, amelynek felújítása tavaly nyár elejéig befejeződött, így 2010-ben már korszerű körülmények várták a fürdőzőket. Vasárnap több száz turista vett részt a fürdőhely idei hivatalos megnyitóján, amelynek keretében vadász-konyhaművészeti versenyt is szerveztek, amelyre 15 csapat nevezett be az ország több megyéjéből. Ugyanakkor sor került egy országos román népzeneversenyre is a gyerekek számára. Tavalyhoz képest idén egy új sóstó várja az üdülőket, amelynek mélysége eléri a négy métert. A tó mellett kialakítottak egy kimondottan a gyerekek számára való helyet, amelyet Lusta folyónak neveztek el. A kicsinyek ide bevihetik az úszógumikat is, és egy csúszdáról pottyanhatnak be a medence vizébe. Mivel a fügei fürdő Bethlen városához tartozik, a település polgármestere, Nicolae Moldovan az idei megnyitón kijelentette: jövőre aquaparkot létesítenek a fürdőben, szintén uniós pénzekből. Az építkezési munkálatok feltehetőleg idén ősszel kezdődnek el.

A fügei fürdő 15 hektáron terül el. A felújítást Az északnyugati régió sósfürdős potenciálja értékének növelése elnevezésű uniós projekt alapján végezték el. Ugyanennek a projektnek a keretében történt a Kolozs megyei Kolozs és Dés település sósfürdőinek a felújítása is. A fügei befektetés összértéke egymillió euró: ebből egy nyitott sósvizű medencét, egy fedett édesvizű medencét, iszappakolás alkalmazásához szükséges kezelőközpontot, játszóteret, homokos napozót, sportpályákat alakítottak ki. A fügei sósvíz és az iszappakolás gyógyító hatása miatt vált ismertté. Ezek ugyanis hasonlatosak a Techirgiol fürdő által biztosított lehetőségekhez, amelyet tavaly több ezer turista látogatott meg.

A fügei fürdőnél a belépti díj 5 lej/fő, szombaton és vasárnap pedig 10 lejt fizetnek azok, akik a belső, fedett medencét is igénybe akarják venni, ahol jacuzzi, szauna és masszás várja a vendégeket.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap