label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Ingyenes tanfolyamok kismamáknak

Létrehozva: 2011. június 15. 04:29


Vállalkozásindítási alapismeretek megszerzését célzó tanfolyammal kezdődött pénteken a kismamák munkaerő-piaci integrációját elősegítő képzéssorozat, a Centrum Projekt, amelyet az Életfa Családsegítő Egyesület szervez Kolozsváron.


Hegyi Réka projektfelelős a képzés elején röviden ismertette a programot. Elmondta, hogy a három évig tartó projektet a Humán Erőforrás Fejlesztése Operatív Program (POS DRU) finanszírozza, a főpályázó pedig egy Brassó megyei civil szervezet, a Novum Egyesület (www.novum.org.ro). A projektben további négy partnerszervezet vesz részt: a Maestra Kft. és az Ed Proiect Kft. Brassóból, az Életfa Családsegítő Egyesület Kolozsvárról (www.eletfa.ro), valamint a Ruralmed Zeletin Egyesület Bákó megyéből.

A képzések elsősorban a nőket, például a gyermeknevelési szabadságon lévő, illetve onnan a munkaerőpiacra visszatérő kismamákat célozzák. Az eredeti elképzelések szerint Kolozsváron három témában indul tanfolyam: a vállalkozás-indítási alapismeretek mellett projektmenedzsmentet és üzleti angolt tanulhatnak a kismamák.

A projekt nem kizárólag a képzésekre koncentrál: vállalkozói és karrier-szaktanácsadás, tájékoztató kampányok és műhelyfoglalkozások segítenék a kismamákat az elhelyezkedésben.

A képzések időtartama alatt a szervezők a gyermekek felügyeletét is megoldják, illetve bizonyos esetekben más szakmai képzések részvételi díját is meg lehet pályázni. Hegyi kiemelte: a projekten belül minden szolgáltatás ingyenes.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap