label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Kultura

« Vissza a főoldalra


Maurizio Serra-é az első Casanova-díj

Létrehozva: 2011. február 25. 02:07


Maurizio Serra (képünkön) olasz diplomata kapja Malaparte, élet és legenda című biográfiájáért az idén elsőként odaítélt Casanova francia irodalmi díjat. Serra, aki jelenleg Olaszország nagyköveteként dolgozik az UNESCO-ban, biográfiájában Curzio Suckert olasz író életével foglalkozik. Suckert Malaparte álnéven írta meg Kaputt (1944) és A bőr (1949) című regényeit, amelyekben a második világháború szörnyűségeivel foglalkozik.


 A nőcsábász Giacomo Casanova (1725–1798) íróról elnevezett Casanova-díjat Pierre Cardin olasz-francia divattervező hívta életre az elmúlt évben. Az ötezer euróval járó irodalmi kitüntetést olyan nem francia európai író kaphatja, akinek nevéhez legalább egy francia nyelvű könyv fűződik.

 A díj névadója, Casanova is franciául írta meg emlékiratait, a XVIII. században ugyanis a francia volt a legelterjedtebb nyelv Európában.

A zsűrizésben részt vesz Jean-Marie Rouart és René de Obaldia, a Francia Akadémia tagjai, a zsűri elnöke pedig maga Pierre Cardin.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap