label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Kitüntették Buzogány Dezső professzort

Létrehozva: 2010. november 24. 07:34

(p)

Aranygyűrűs teológia doktor címmel tüntették ki Dr. Buzogány Dezső kolozsvári teológiai professzort. Kálvin János Institutiójának fordítóját Kádár Zsolt, a Magyarországi Református Egyház legfőbb tudományos testülete, a Doktorok Kollégiumának főtitkára méltatta.


– Buzogány Dezső testvérünk, barátunk, munkatársunk a hetedik az Aranygyűrűs teológia doktorok sorában, és a második, aki Erdély földjén élve tölti be az Istentől neki rendelt küldetést, de elválaszthatatlanul közénk tartozik – mondta laudációjában Kádár Zsolt. – Buzogány professzor úr történész, tudományos szakfordító, egyetemi oktató és az egyházi média jelentős személyisége is. Mint teológiai professzor fontos feladatának érzi, hogy a história iránt érzékenyen érdeklődő ifjú tehetségeket, tanítványokat, munkatársakat ösztönözzön és irányítson a diszciplínákban való elmélyülésre.

– Kívánjuk szívünkből, hogy ez a magas elismerést jelentő aranygyűrű legyen lelki és szellemi ösztönzés Buzogány Dezső számára. Kérjük Istent, hogy adjon Neki elegendő türelmet, kitartást, bölcsességet és látást, hogy egy napon kezünkbe vehessük, és szívünkbe zárhassuk az ő tudós közvetítése révén a máig ható, s nekünk is üzenő Kálvin Jánost – zárta gondolatait Kádár Zsolt.

Buzogány Dezső a Szabadság kérdésére a kitüntetést méltatva elmondta: – Legalább annyira szól ez a kitüntetés nekem, mint azoknak a munkatársaimnak, doktoranduszaimnak, mesterképzős hallgatóimnak, diákjaimnak és barátaimnak, akikkel közösen szolgáljuk az erdélyi református egyháztörténet-írás ügyét – szögezte le a kolozsvári teológiai professzor.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap