label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Kultura

« Vissza a főoldalra


Lélekrajzok a Barabás Miklós Galériában

Létrehozva: 2010. november 01. 00:43

(-h)

A Magyar Festészet Napjának jegyében nyílt meg október 29-én, a festészet hónapjában Felházi Ágnes festménykiállítása a Barabás Miklós Galériában. Az egybegyűlteket Németh Júlia, a Barabás Miklós Céh alelnöke köszöntötte, és néhány szóban jellemezte a tárlatot. – Látszólag absztrakt munkák vesznek körül bennünket, kapcsolatuk a valósággal azonban mégsem szűnt meg. Csakhogy sajátos valóság ez, a művész érzékeny lelkivilágának a valósága, amely a színek és formák rapszodikus, de eredendően mégis fegyelmezett rendjében ölt testet. Mintha egy születőben lévő másik, új dimenzió térrendszerében utaztatna bennünket a művész, „csak pontosan, szépen”, de ugyanakkor érzelemdúsan is – mondta többek között.


Majd Tosa Szilágyi Katalin festőművész, a Képzőművészeti Egyetem adjunktusa elemezte részletesen a kiállítást és ismertette egykori tanítványának, a 2004-ben, Művészetpedagógia Szakon végzett – jelenleg az egyetem doktorandusza – és a János Zsigmond Unitárius Kollégium óraadó tanáraként tevékenykedő Felházi Ágnesnek a pályafutását. – Egy művészi pálya kiteljesedésének lehetünk tanúi. Ezt bizonyítja művészkollégánk immár 25. egyéni tárlata. Ne tévessze meg Önöket az alkotó bájos mosolya és fiatalsága: alig 28 évesen már érett művészként kezeli az ecsetet, és válogatja össze sajátos, érzékeny színvilágát. A képzőművészet jelrendszerében megfogalmazott látványvilága szemünknek biztosít szín-muzsikát és fülünknek eldúdolható fényharmóniát. A határozott vonalú, színes tömböket megannyi aprócska ablakra emlékeztető ecsetvonás ékesíti: pontocskák, foltok, színes vonalak, lélek-ablakok. Általuk a néző rátalálhat a művész rejtett kincseire, titkos gondolataira – fogalmazott Tosa Szilágyi Katalin.

A tárlat november 29-ig tekinthető meg hétfőn 11–13 és szerdán 16–18 óra között a Barabás Miklós Céh Farkas/Kogălniceanu utca 27. szám alatti székházában.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap