label_szabadsag
1 USD 3.89  1 EUR 4.58  100 HUF 1.51
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Decibel

« Vissza a főoldalra


Symphonicities: Sting és a filharmonikusok

Létrehozva: 2010. szeptember 04. 04:49


A napokban látott napvilágot Sting legfrisebb albuma, amelyen legsikeresebb dalait a Royal Philharmonic Concert Orchestra kíséretében adja elő. A lemezt bemutató koncertsorozat június 2-án indult Vancouverben, és a teltházas észak-amerikai körút után ősszel folytatódik majd az európai kontinensen.


Az európai turné szeptemberben indul, és az aréna koncertek mellett olyan legendás koncerthelyszíneken is látható lesz, mint a Royal Albert Hall Londonban, a Teatro Verdi Firenzében, vagy a Sage Hall New Castle-ban, a művész szülővárosában. Az előadás Budapesten is látható lesz, 2010. november ­6-án a Papp László Budapest Sportarénában.

Sting első kirándulása a klasszikus zenei tartományba Songs From the Labirinth című, lantzene alapú lemeze volt 2006-ban, majd a kirobbanó ­sikerű újraegyesült Police turné után visszatért ehhez a szenvedélyéhez, és a tavaly megjelent If On A Winter Night… lemez már az első helyen debütált a komolyzenei listákon.

Sting nagyzenekari együttműködés iránti érdeklődése 2008-ban kezdődött, amikor közös előadásra hívták a legendás Chicago-i Szimfonikusokhoz. Miután átdolgozott néhány dalt óriási repertoárjából és előadta zenekari kísérettel, a közös munka kitörölhetetlen nyomot hagyott benne. Lelkesen kereste a további hasonló lehetőségeket, és nemsokára a Philadelphia Orchestra fel is kérte egy közös előadásra.

A Royal Philharmonic Concert Orchestra olyan nemzetközileg is jól ismert opera nagyságokkal dolgozott már, mint Luciano Pavarotti, Bryn Terfel, Renée Fleming, Kiri Te Kanawa vagy Andrea Bocelli. Emellett George Benson, Diana Krall, Tina Turner és Randy Newman kíséretét is alkották már. A 45 tagú zenekar a turné minden állomásán fellép Stinggel.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap