label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
EUvilag

« Vissza a főoldalra


32 ország fiataljai vesznek részt az Európai Ifjúsági Parlament ülésén

Létrehozva: 2010. augusztus 03. 16:58


A fiatalok olyan érzékeny témákat vitatnak meg az Európai Ifjúsági Parlament 64. nemzetközi ülésén, mint a gazdasági válság, a klímaváltozás vagy az Európai Migrációs Politika.


A fiatalok olyan érzékeny témákat vitatnak meg, mint a gazdasági válság, a klímaváltozás és az Európai Migrációs Politika. A témák megvitatása után határozati javaslatot tesznek, melyet aztán az ülés teljes plénuma megvitat és elfogat (vagy elutasít) az Európai Ifjúsági Parlament szabályai szerint, augusztus 7-én és 8-án a frankfurti Paulskirchében, ahol az Európai Központi Bank elnöke, Jean-Claude Trichet, köszönti a résztvevőket.

A frankfurti vásári megnyitó után 2010. augusztus 2-án olyan híres szakértők és politikusok válaszolnak a fiatalok kérdéseire, mint Norbert Kloppenburg (KfW Bank Group), Tarek Al-Wazir (Bündnis 90/ Die Grünen) illetve Kína és az Egyesült Államok konzulja. 25 fiatal meghívást kap a frankfurti „worldcafé”-ra, ahol nemzetközi vendégekkel és szakértőkkel vitatkozhatnak Európa jövőjéről.

A 64. nemzetközi ülés fővédnökei: Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke; Thorbjørn Jagland, az Európa Tanács főtitkára; Roland Koch, Hessen szövetségi állam miniszterelnöke és Petra Roth, Frankfurt város polgármestere.

Az Európai Ifjúság Parlamentről: Az Európai Ifjúsági Parlament Magyarország (EIP Magyarország) fő célja az elsősorban 16-22 évesek társadalmi részvételének erősítése, a kontinens jövőjének közös alakítása érdekében. Az Európai Ifjúsági Parlament Német Nemzeti Bizottsága (a fenti esemény szervezője) teljes mértékben önkéntes diákok munkájára épül.

Az eseményről további információ Frankfurt város honlapján olvasható. (www.euvonal.hu) (4)


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap