label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Kultura

« Vissza a főoldalra


Mátray László kapta idén a Kaszás Attila-díjat

Létrehozva: 2010. május 11. 01:08


Mátray László (képünkön), a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művésze kapta az idei Kaszás Attila-díjat. Az elismerést a díjat alapító Pokorni Zoltán, a budapesti XII. kerület polgármestere és Szűcs Gábor, a Mozaik Művészegyesület elnöke adta át vasárnap este, a székesfehérvári Vörösmarty Színházban tartott Mozaik Színészünnep keretében.


A 2008-ban alapított díjat annak a színésznek ítélik oda, aki az elmúlt évadban nem csak kimagasló művészi teljesítményt nyújtott, hanem jelentős közösségszervező szerepet is vállalt a társulatban, amelyben dolgozik. Az elismerést másodszor kapta meg határon túli művész: két évvel ezelőtt Szarvas József, a Nemzeti Színház színművésze, 2009-ben pedig Nemes Levente, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház tagja vehette át. Ezúttal a szavazásra jelentkezett húsz hazai és határon túli színház huszonegy művésze közül választották ki a pályatársak azt, akit a legméltóbbnak találtak az elismerésre: Mátray Lászlót, aki 1999-ben szerzett színészdiplomát, s azóta a sepsiszentgyörgyi színház tagja.

A díj születésének körülményeit felidézve, Pokorni Zoltán elmondta: a Mozaik Művészegyesülettel közösen olyan elismerést kívántak alapítani, amelyet nem a, „hivatalosság”, a politika ad, hanem maguk a színészek döntenek róla.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap