label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Kultura

« Vissza a főoldalra


Kishírek

Létrehozva: 2010. május 08. 02:32
A DRÁMA- ÉS FORGATÓKÖNYV ÍRÁSRÓL Lakatos Mihályt faggatja Felméri Cecília és Lakatos Róbert május 8-án, szombaton du. 5 órától a Széfeddin Sefket Filmklub ülésén. Helyszín: Bulgakov kávézó (Búza/I. Micu Klein utca 17.)

KÉTNYELVŰ KÖNYVBEMUTATÓT tartanak május 8-án, szombaton este 7 órától a Bulgakov kávézóban (Búza/I. Micu Klein utca 17.). Ioan Groşannal, a Vaslui megye a NATO-ra gyúr! című könyv szerzőjével, a “román Rejtővel” Lakatos Mihály, a regény fordítója beszélget.

VI. BAROKK NAPOK zajlanak Kolozsváron május 10-e és 16-a között a Katolikus Egyetemi Lelkészség (KEL) szervezésében. Hétfőtől csütörtökig, este 7 órától fotóműhelyre várják az érdeklődőket a Virág / Inocenţiu Micu Klein utca 12. szám alatt lévő Faber-házba, a foglalkozásokat Bara Júlia művészettörténész és Baló Levente fotós vezeti. Az elkészült munkákat pénteken, szombaton és vasárnap este fél 8-kor állítják ki a Szentháromság (Egyetemi) templom karzatán (Egyetem/Universităţii u. 3. sz.). Csütörtökön 19.30 órától Ştefan Trifan diákjai gitárkoncertet tartanak a Ferences templomban, pénteken pedig irodalmi estre kerül sor a Szentháromság templomban. Május 15-én, szombaton barokk túrát szerveznek a Kolozsvár-Szamosújvár-Bonchida útvonalon, idegenvezető: Pop Virgil műépítész. Este fél 8-tól barokk vacsora és barokk társasjáték zajlik, utóbbi a KEL Egyetem / Universităţii utca 5. szám alatti székházában. A túrára május 10-ig, a vacsorára pedig 13-ig lehet jelentkezni. Vasárnap délután 5 órától Egy bécsi kegyszobor erdélyi másolatai címmel tart előadást Kovács Zsolt művészettörténész a Ferences templomban, majd ünnepélyes záró szentmise lesz 7 órától a Szentháromság templomban.

NÉGY ORSZÁG NEOAVANTGÁRD művészeinek közös tárlata nyílik Zágrábban. Magyar, horvát, szerb és lengyel képzőművészeti egyesületek kétéves közös programjának eredményeként kiállítás nyílik a négy ország művészeinek az 1970-es években készült, tiltott munkáiból szombaton Zágrábban. A művészetnek mindig van következménye című 2 éves program záró kiállítása kapcsolódik a zágrábi szabadság napjához, mert a horvát fővárosban 1945. május 8-án ért véget a II. világháború, másrészt a tárlat kötődik a szocializmus témáját feldolgozó, Felforgató filmek című zágrábi filmfesztiválhoz, amely május 25-ig tart. A zágrábi Új Galériában – amely a Kortárs Művészeti Múzeum egykori épülete volt a történelmi felsőváros egyik barokk palotájában – a tárlat magáról a kiállításról, mint műfajról szól, amikor a szocializmus világában a kortárs művészet a második nyilvánosságban (lakásokon, templomokban) jelenik meg, mivel a neoavantgárd alkotásokat a kezdetektől, a 60-as évek végétől „felforgató” címkével látták el és betiltották. A kiállítás június 2-ig tart nyitva.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap