label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Kultura

« Vissza a főoldalra


Két hét múlva kezdődik a Humorfeszt

Létrehozva: 2010. április 08. 02:56

F. ZS.

Kovács András Péter Karinthy-díjas humorista, a magyarországi Showder Klub „humorszerkesztője” és Badár Sándor stand up-előadó, a Comedy Central munkatársa lesz az RMDSZ, a Szomszédnéni Produkciós Iroda és a Dinamika Egyesület által szervezett hetedik Erdélyi Humorfesztivál díszvendége – tudtuk meg a rendezvény kapcsán tegnap délben tartott sajtótájékoztatón.


A magyarországi humoristák április 24-én, szombaton este mutatkoznak be a kolozsvári Köztársaság moziban, de a fesztivál első napja, április 23-a is számos meglepetést tartogat. Pénteken délután 6 órától viccmondó versenyen mérhetik össze tehetségüket mindazok, akik úgy érzik: képesek megnevettetni a Babeş–Bolyai Tudományegyetem főépülete mellett lévő Auditorium Maximumba betérőket, az est további részében pedig az erdélyi humor képviselői szórakoztatják a nagyérdeműt. Felméri Péter, Zsók Levente, a Szomszédnéni Produkciós Iroda, a tavalyi humorfesztivál nyertesei – Holovácsko Zsolt és Ősz Ferenc – és az Open Stage műsora mellett ekkor kerül sor a Hetek versenyére, a humorfesztivál amatőr humorista pályázatának döntőjére is. Bálint Ferenc elárulta: az ország öt városában (Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti, Marosvásárhely, Kolozsvár) tartott előválogatók során 46 fiatal közül választották ki azt a hét versenyzőt, akiket a legjobbnak ítéltek, a legtehetségesebb személyéről pedig a humorszakma itthoni művelői döntenek április 23-án. A rendezvény keretében karikatúra-kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a Köztársaság mozi előterében, a szervezők ígéretei szerint Könczey Elemér, Horváth István, Para István és Tóth Szabolcs „papíron nevetteti” majd a közönséget. További információk a www.humorfeszt.ro honlapon kaphatók, a pénteki előadásra szóló napijegyet és a szombati gálára belépőket pedig elővételben a Köztársaság mozi és a Kolozsvári Magyar Opera jegypénztáránál lehet vásárolni.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap