label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Átadják a Báthory Díjakat

Létrehozva: 2010. január 07. 00:13


Szombaton délután 5 órakor adják át Marosvásárhelyen a Bod Péter Diakóniai Központ nagytermében (Erdő utca 7b) a 2009-es évi Báthory Díjakat. A kitüntetést a Bolyai Kezdeményező Bizottság (BKB) javaslatára az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) adományozza azoknak a személyiségeknek és szervezeteknek, akik a legtöbbet tettek a romániai, állami finanszírozású magyar felsőoktatás megteremtése érdekében.


Báthory Díjban részesül lapunk munkatársa, volt főszerkesztője, Kiss Olivér is. További kitűntettek: Bács-Várkuti Emőke, a Pro Karpatia Alapítvány ügyvivője, Béres András egyetemi tanár, a MSZE volt rektora, Brassai Zoltán orvosprofesszor, akadémikus, a dél-tiroli Dolomiten napilap szerkesztősége, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI), Cornelius Hell irodalomtörténész, újságíró, a a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ), Pálfalvi Attila egyetemi tanár, volt oktatási miniszterhelyettes, Péter Mihály orvosprofesszor, akadémikus, Páskándiné Sebők Anna irodalomtörténész, rendező, Somai József, a Bolyai Egyetem Barátai Egyesülete (BEBE) erdélyi szervezetének elnöke. A díjakat Tőkés László EP-kápviselő, az EMNT elnöke és Hantz Péter tudományos kutató, a BKB alelnöke adja át.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap