label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Demokráciabusz Kolozsváron

Létrehozva: 2009. október 31. 08:57

F. Zs.

FOTÓ. ROHONYI D. IVÁN
FOTÓ. ROHONYI D. IVÁN


Mozgásban a demokrácia, OMNIBUS a közvetlen demokráciáért felirattal az oldalán német rendszámú autóbusz állomásozott tegnap a Babeş–Bolyai Tudományegyetem főépületének Egyetem utcai bejárata előtt. A berlini emeletes busz szeptember első hetében indult Németországból, az elmúlt napokban Görögország, Törökország és Bulgária városaiban találkozhattak vele a járókelők, és beszélgethettek el a benne utazó öt személlyel az érdeklődők a közvetlen demokrácia fontosságáról. A gépjármű Bukarest után Kolozsváron is megfordult, a következőkben Macedóniába, Szlovéniába, Horvátországba, Bosznia-Hercegovinába és Magyarországra látogat majd el – tudtuk meg Simon Ágnestől, a Kolozsvári Német Kulturális Központ munkatársától.

Az óránként 80 km-es sebességgel haladó OMNIBUS-nak a kincses városban való tartózkodását a kulturális központ és az IDEA Kiadó szervezte meg. Az egész út azonban Joseph Beuys művész és művészetteoretikus elgondolásán alapszik, ezt Brigitte Krenkers és Beuys közeli útitársa, Johannes Stüttgen valósította meg 1987-ben, annak érdekében, hogy az állampolgárok közelebbről is megismerjék a közvetlen demokrácia eszközeit – magyarázta Simon Ágnes.

 


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap