label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Kultura

« Vissza a főoldalra


Kolozsváron jártak a Látó munkatársai

Létrehozva: 2009. október 16. 02:55

FERENCZ ZSOLT

FOTÓ: WEGHOFER ERNA ALETTA– Kovács András Ferenc mutatja be a szerkesztőség tagjait
FOTÓ: WEGHOFER ERNA ALETTA– Kovács András Ferenc mutatja be a szerkesztőség tagjait
A marosvásárhelyi Látó című szépirodalmi folyóirat szerkesztőivel találkozhattak a kolozsváriak szerdán délután a Szentegyház utcai Gaudeamus Művészeti Könyvesboltban. Hogy mit is jelent látósnak lenni, hogyan zajlik egy szerkesztőségi munkanap, egyáltalán mitől vásárhelyi a Látó, ezekre a kérdésekre próbált választ adni a szép számban megjelent, többségében egyetemista közönségnek az író-olvasó találkozó keretében Kovács András Ferenc főszerkesztő, a Vers rovat szerkesztője, Láng Zsolt, a Kritika, Vida Gábor, a Próza, Demény Péter, az Esszé rovat vezetője és Szabó Róbert Csaba, a Látó honlapjának szerkesztője.


Átmenet a szabad foglalkozás, a könyvtár és az egyetem között, a szabadság és a kibontakozás szigete, egy hely, ahol az embereknek lehetőségük nyílik az eszmecserére, és tényleg van, akivel elbeszélgessenek, ahol a szerkesztőség tagjainak akár pingpongozásra is lehetőségük nyílik – így jellemzik a Látó munkatársai a szerkesztőséget. Azok a személyek, akik már-már hazaérkeztek Kolozsvárra...

Láng Zsolt szerint „a szerkesztőség szellemisége soha nem gátolt meg senkit, hogy alkosson”, akinek volt rálátása, kibontakozhatott a lap hasábjain, legyen az debreceni, sepsiszentgyörgyi vagy éppen kolozsvári. Azt is megtudtuk: a belső rendszabály tekintetében nem annyira fontos, hogy az ember mikor van bent a szerkesztőségben, hány órakor érkezik oda, és mikor megy haza, vannak azonban határidők, amelyeket a szerkesztőknek be kell tartaniuk.

Az est folyamán szó esett többek között a Demény Péter kezdeményezésére Kolozsváron elindult Mondjon csütörtököt a Látóval elnevezésű rendezvényről, a folyóirat mellett 1991 óta működő Szépirodalmi Színpadról, és az is kiderült, hogy havonta mintegy 8–10 ezer felhasználó látogatja a Látó honlapját. A kiadvány többségében versek által dominált 10-es, októberi számát Szabó Róbert Csaba mutatta be, a szerkesztők pedig öt perces felolvasással ajándékozták meg a résztvevőket.

 


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap