label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Kultura

« Vissza a főoldalra


Idei humorfeszt győztesek:Holovácsko és Ősz

Létrehozva: 2009. április 06. 00:54

FERENCZ ZSOLT

ROHONYI D. IVÁN FELVÉTELEI
ROHONYI D. IVÁN FELVÉTELEI
A magyarországi Showder Klub, Dumaszínház és Comedy Central művészeinek produkcióival zárult szombaton este a Kolozsvári Magyar Operában a hatodik alkalommal megrendezett Erdélyi Humorfesztivál.A rendezvény első napján, pénteken a humor hazai művelőinek előadásait tekinthette meg a közönség a BBTE főépülete mellett található Auditorium Maximumban, ugyanott került sor a Humorfesztivál tehetségkutató versenyének elődöntőjére is. A szombati Gálán az előző napról továbbjutott három versenyző mérte össze tudását a fődíj reményében, azonban amint azt Litkai Gergely, a zsűri elnöke bejelentette, idén egyikük sem bizonyult a legjobbnak. A második díjat Ősz Ferenc (baloldali kép) és Holovácsko Zsolt kapta, ők ketten osztozhattak az RMDSZ által felajánlott 700 lejen. Az est folyamán a két versenyző további különdíjakat is átvehetett.


A Szomszédnéni Produkciós Iroda, az RMDSZ és a Tectum Egyesület által szervezett hatodik Erdélyi Humorfesztivál első napján, pénteken délután az Auditorium Maximumban találkozhatott a közönség a csíkszentgyörgyi Székely Góbékkal, a szatmári Burján Zsolttal és a marosvásárhelyi Gruppenhecc kabarétársulat tagjaival, de nem maradhatott el Zsók Levente, Felméri Péter, illetve Béfé és Téesz produkciója sem. Az érdeklődők megvásárolhatták Kön czey Elemér Fejadag című legújabb karikatúrakötetét, a bátrabbak pedig viccmondó versenyen próbálhatták ki képességeiket. A pénteki program befejezéseként a csíkszeredai Open Stage formáció tagjai, Lung László Zsolt és Kozma Attila szórakoztatta a jelenlévőket.

Szintén a humorfesztivál első napján, pénteken este ismerkedhetett meg közönség azzal a hét versenyzővel is, akik Erdély különböző helységeiből érkeztek, ötperces stand up produkcióval versenyezve a legjobbnak járó 700 lejért. A Kolozsvári Magyar Operában megtartott szombati Gálára a hétből három versenyző jutott tovább: a csíkszentgyörgyi Vitos Imre, a máramarosszigeti Holovácsko Zsolt és a szilágybagosi Ősz Ferenc, ők hárman a fesztivál második napján is előadták produkcióikat.

A műsorvezetői szerepkört mindkét napon Márton Ákos, a kolozsvári Katapult rockegyüttes frontembere töltötte be, a zsűri elnöke pedig Litkay Gergely humorista, a Dumaszínház és a Comedy Central főszerkesztője volt. Litkay természetesen nem egyedül döntött szombaton este a legjobb amatőr humorista személyéről: Köllő Katalin, lapunk munkatársa, Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető alelnöke, Sipos Zoltán, a Transindex internetes portál felelős szerkesztője, Marton-Bardocz Sándor, a Krónika, Ambrus István, a Paprika Rádió és Szilágyi Szabolcs, a Kolozsvári Rádió munkatársa is kivette részét az értékelésből.

A zsűri döntése értelmében, mivel a három versenyző közül egyik sem bizonyult „a legjobbnak”, ezért idén nem osztottak ki fődíjat, az ezért járó 700 lejes jutalomból két megosztott „második” díj lett. Ketten osztozhattak tehát az Erdélyi Humorfesztivál 700 lejes jutalmán: Holovácsko Zsolt és Ősz Ferenc. A rendezvényen további díjakat adtak át a nyerteseknek: Carl Hungus, a Szomszédnéni XL producerének különdíját, egyenként 500 lejes pénzjutalmat kapott Ősz Ferenc és Holovácsko Zsolt. Ősz Ferenc a Krónika napilap különdíját, egy egész évre szóló Krónika előfizetést, az MCP Produkciós és Rendezvényszervező Iroda különdíját, egy 300 lejes pénzjutalmat és egy szerződési lehetőséget is átvehetett. A fiatal humoristát a figyelo.ro portál gumicsizmával, ásóval és szilvapálinkával jutalmazta. A kukker.ro erdélyi videómegosztó portál 200 lej értékű különdíját Keszeg-Pál Anna, Holovácsko Zsolt pedig a Kolozsvári Rádió különdíját, egy bemutatkozási lehetőséget kapott.

 


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap