label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Bulvar

« Vissza a főoldalra


16 éves fiút operáltak nővé

Létrehozva: 2009. február 05. 16:00


Az operációt, amelyet a legnagyobb titokban tartottak, csak akkor engedélyezték, amikor több pszichológus egybehangzóan megállapította, hogy Kim kétségkívül egy lány, aki csupán fiú testben él.


Kim a legfiatalabb személy a világon, aki nemi átváltoztató műtéten esett át, miután 12 éves kora óta hormonterápián ment keresztül. Most 16 éves, és így nyilatkozik: „ Azt kérdezték tőlem, hogyan érzem magam nőként. Igazság szerint mindig is nőnek éreztem magam, csak rossz testben éltem.”

Végre élvezhetem az úszást, a bikinit, mindenféle probléma nélkül mehetek öltözőkbe, minden megváltozott a műtétnek köszönhetően. Alig várom, hogy felvehessem kedvenc fürdőruhámat és elmehessek úszni, amit azelőtt sosem tehettem meg. Minderre 16 éves koromig várnom kellett, mert azelőtt törvénytelen lett volna a beavatkozás.”

„Mindig is ellene voltam az ilyen jellegű műtéti beavatkozásoknak ilyen fiatalon, de miután láttam, mennyire boldog most a páciensem, rádöbbentem, hogy néhány esetben ez a helyes döntés”.- tette hozzá Kim kezelését végző orvos.

Kim felülkerekedik az őt támadó súlyos sértegetéseken és teljes erővel kezdett álmainak megvalósításához, már bele is fogott modell karrierjének építésébe.


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap