label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Kultura

« Vissza a főoldalra


Emléknap Kós Károly tiszteletére

Létrehozva: 2008. december 31. 03:49

PÉNTEK LÁSZLÓ

Kós Károly születésének 125. évfordulója tiszteletére szervezett emléknapot december 18-án a Pro Körösfő Társaság és a körösfői református egyház. Kós Károly nagy magyar építész, író Temesváron látta meg a napvilágot 1883. december 16-án, a német Karl Kosch postatisztviselő és az osztrák–francia származású Sidonia Sinet gyermekeként.


Az ünnepségen történelmi diákvetélkedőt is szerveztek „Ki tud többet Kós Károly életéről” címmel, amelyre több mint tizenegy csapat nevezett be. Az első helyen a „Két pók a falon” nevet viselő csapat végzett, tagjai Kovács Edina és Gál Delinke voltak. A második helyezett a Napsugarak csapat volt, tagjai Czucza Anna és Albert Hédi. Harmadik lett a Mihály Emőkéből és Takács Robiból álló Varjúvár csapat, de nem csupán a győztesek, hanem minden résztvevő részesült ajándékban.

Meglepetést jelentett Fekete Károly nyugalmazott tanító előadása Kós Károly életéről, aki közvetlen módon adta elő élményeit és találkozásait a neves építésszel, íróval. Levetítették továbbá a Varjúvár legenda című filmet, amely a főszervező Ferencz László református esperes szerint egyike a legsikeresebb, Kós Károlyról szóló portréfilmeknek. Végül Péntek Éva, Mihály Ágnes és Péntek Melinda köszönetet mondott a Körösfői Általános iskola tanárainak a versenyzők jó felkészítéséért és a verseny megszervezéséért.

 


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap