label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Napirenden

« Vissza a főoldalra


Két hölgy az RMDSZ képviselőházi frakciójában

Létrehozva: 2008. december 04. 03:50

SZ. K.

Pető Csilla és Farkas Anna Lili
Pető Csilla és Farkas Anna Lili
Nem érheti többet az a vád az RMDSZ-t, hogy egyetlen hölgy sincs parlamenti frakcióiban – ahogy az az elmúlt négy évben történt. A töredékszavazatok visszaosztásának köszönhetően 2004-től két képviselőasszony, Pető Csilla (Bihar megye) és Farkas Anna Lili (Brassó megye) is tagja lesz a szövetség alsóházi csoportjának.


Pető Csilla 15 évig a Bihar megyei Tanfelügyelőség elemi és óvodai oktatásért felelős szaktanfelügyelője, érmelléki területi tanfelügyelő volt. Tanügyigazgatásban, felnőttképzésben, alternatív oktatásban, a közoktatás különböző területein szerzett képesítést. 2004–2008 között nagyváradi önkormányzati tanácsos az RMDSZ színeiben. A vasárnapi szavazáson 6 379 szavazatot kapott.

Farkas Anna Lili végzettségét tekintve matematika szakos tanár, 1997-től 2008-ig Brassó megyei főtanfelügyelő-helyettes volt, a tavaszi helyhatósági választásokon pedig városi tanácsosi mandátumot nyert. A frissen megválasztott képviselő lapunknak elmondta: a mandátumra számítottak ugyan, arra viszont nem, hogy pont neki jut ez. (A jelölt 1187 szavazatot kapott.) A tanügyben szerzett tapasztalatait Farkas Anna Lili az oktatási szakbizottságban szeretné kamatoztatni. Lapunknak nyilatkozva elmondta: arra bátorítja hölgytársait, hogy vállalják a megmérettetést, mert ha nem, nyerni sincs esélyük. A képviselőasszonytól megtudtuk azt is, pályafutása során semmilyen hátránya nem származott abból, hogy nő, épp ellenkezőleg! Reméli, hogy parlamenti tapasztalatai is hasonlóan pozitívak lesznek ezen a téren.

 


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap