label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Közúti balesetek áldozataira emlékeztek

Létrehozva: 2008. október 14. 04:23


Hétfőn Kolozsvár több pontján rendhagyó eseményre került sor: a Vöröskereszt önkéntesei és a megyeszékhely több tanintézményéből származó kisiskolás a közúti balesetek során elhunyt személyekre emlékeztek.


A figyelemfelkeltő és megelőző akció során a tragédiák helyszínén résztvevők fehér krétával kirajzolták az aszfalton fekvő áldozat körvonalait, gyertyákat gyújtottak, illetve egy perc néma csenddel áldoztak a közlekedési balesetben elhunyt áldozatok emlékének. Az akcióra pontosan azokon a helyeken került sor, ahol ebben az évben halálos kimenetelű közúti baleset történt: a Magyar (Bulevardul 21 decembrie 1989) utcában levő 18-as számú villanyoszlopnál, a Giordano Bruno utcában levő 22-es számú villanyoszlopnál, a Bácsi út 38. számnál, a Bukarest utca 29. számnál, a Traian Vuia utcában a 92-es számú villanyoszlopnál, az 1918. december 1. utca 28. számnál, a Nyárfasor /Plopilor utca 71. számnál, a Meşterul Manole utcai autóbusz végállomásánál levő gyalogátkelőnél, az Unirii és a Herculane utca kereszteződésénél, illetve a Frunzişului utca 33. szám alatt.


A Tűzoltóság Magyar utcai székháza előtt január 13-án gázolt halálra egy motorbiciklis egy, az úttesten szabálytalanul átkelő gyalogost. Az áldozat 48 éves volt, a motort pedig egy 22 éves fiatalember vezette. – Az a célunk, hogy a sofőrök és a gyalogosok sokkal figyelmesebben közlekedjenek. A kezdeményezésben azért vesznek részt kisiskolások, hogy még érzékenyebbé tegyük őket a téma iránt – nyilatkozta Şuteu Ghiţă, az 1-es számú rendőrőrs képviselője.

Az eseményre az Európai Közlekedésbiztonsági Nap alkalmából kerül sor.


 

 


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap