label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Sárvásár

Lakatos Istvánra emlékeztek
Létrehozva: 2008. szeptember 16. 06:32

FÜSTÖS TÍMEA

Délelőtti istentisztelettel, majd koszorúzással emlékezett a sárvásári faluközösség Lakatos Istvánra, a Romániai Szociáldemokrata Párt egykori elnökére és országgyűlési képviselőre születésének évfordulója.


Vincze Minya István helyi lelkész igehirdetését a falu gyerekeinek gyors és rögtönzött műsora követte: szavalatok és énekek hangzottak el a rövid műsoridő alatt, amelyet mindenki figyelmesen és türelmesen hallgatott. Az ünnepi beszédek sorát Neményi József Nándor címzetes államtitkár folytatta Lakatos István élettörténetének rövid ismertetésével. Kiemelte: olyan vezér, mint Lakatos volt, nincs a mai világban, itt most is szükség lenne a szociáldemokrata diktatúrára az összetartás, összefogás érdekében. Máté András Levente parlamenti képviselő is felszólalt, hangsúlyozva: szabad és jó a külön vélemény, ám veszélyes.

Bánhegyesi József, az RMDSZ szociáldemokrata platformjának elnöke a jelenlegi politikai viszonyokról ejtett néhány szót, majd Vekov Károly parlamenti képviselő felszólalása után a záróbeszédet a helyi tiszteletes tartotta meg. Elmondta: a falunak szüksége van támogatásra, amit iskolabuszra szeretnének fordítani, mivel a helyiek elég sok esetben anyagilag nem bírják az ingázást. Majd bejelentették, hogy a sárvásári iskola a jövőben Lakatos István nevét fogja viselni. Végezetül a résztvevők és a meghívottak az emlékműhöz vonultak, ahol elhelyezték koszorúikat.

A templom előterében a helyiek házi készítésű süteménnyel és pálinkával kínálták a vendégeket.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap