label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


Levél a végeken egy iskoláért

Létrehozva: 2008. szeptember 04. 03:08

Rus Fodor Dóra, javasolt igazgató

A tordai Jósika Miklós Elméleti Líceum
A tordai Jósika Miklós Elméleti Líceum
A tordai Jósika Miklós Elméleti Líceum megalapítását a 2007. december 14-én kelt, 2807-es Miniszteri Rendelet mondja ki. Küzdelmünk azóta is tart: a helyi román hivatalos személyek meggyőzése, hogy valóban támogassák az iskola létrejöttét, az elbizonytalanodott magyar közösségünk – tanárok, szülők és tanulók egyaránt – bátorítása, hogy a megfogant iskola értük születik majd meg, az épületek átadásának halasztása a helyi önkormányzat részéről, a rossz állapotban lévő iskolaépületek felújításával járó anyagi nehézségek.


Közösségünk összekovácsolódása és anyagi gondjaink enyhítése érdekében szerveztük 2008. július 26-án a tordai Csíki-tó melletti adományozó-piknikünket, ahol a nem éppen kedvező időjárás ellenére is sikerült 30 millió régi lejt gyűjtenünk. Az adományozás továbbra is tart, a tanárok, tanítók, szülők igyekeznek minden lehetőséget kihasználni az anyagi helyzet fellendítésére. A 158 fős magyarországi zarándoktábor elszállásolása és étkeztetése 470 eurót hozott a konyhára. Mindez és a helyi önkormányzat támogatása sem elegendő ahhoz, hogy az összes osztálytermünket felújíttassuk, méltóan kezdhessük ezt a rendkívüli iskolaévet. Ezért kérjük mindazokat, akiknek fontos a romániai magyar kisebbségi oktatás jövője, a tordai magyar szórványközösség továbbéltetése, támogassák ügyünket, adományozzanak iskolánknak, hogy egy rég elfelejtett álomból, a megfogalmazott közös célból életképes jelen és jövő lehessen.

Köszönjük!

Torda, 2008 augusztusa


Szerk. megj: Az iskola kéréséhez csatlakozik a Tordai Petőfi Társaság is, szerkesztőségünkbe eljuttatott felhívásával.

 


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap