label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Kultura

« Vissza a főoldalra


Idén is turnézott az Erdélyi Vándorszínház

Létrehozva: 2008. július 30. 01:40

(köllő)

Közönségtoborzó a falu utcáin
Közönségtoborzó a falu utcáin
Idén Bihar megyei településeken tartott előadásokat az Erdélyi Vándorszínház kis létszámú társulata, amelyet, tavaly alapított Csuja László, a budapesti Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) dramaturg-forgatókönyvíró szakos hallgatója. Az öt marosvásárhelyi és egy kolozsvári színis növendékből álló csapat idén is commedia dell’arte stílusú előadást hozott létre, ezúttal Shakespeare-művekből ollóztak össze részleteket.


A Kele-Fodor Ákos dramaturgiai munkája nyomán született szöveget Csuja László állította színpadra. A kezdetben improvizációkon alapuló másfél hétnyi próbafolyamat után a produkció körülbelül egy hét alatt nyerte el „végleges” formáját. A próbák a magyaroszági Tiszaszalkán zajlottak (információim szerint Mélykúti Gábor rendezőasszisztens nagybátyjának a házában), majd az előadás elkészülte után itt, valamint Tarpán mutatták be a produkciót. Ezt követően hét Bihar megyei települést jártak be, a partiumi falvakban saját maguk toborozták a nézőket, lovasszekéren ülve járták be az adott falut és csalogatták a közönséget az esti előadásra. Bár – mint mondják – elkelt volna az alaposabb szervezés, hiszen akkor több néző is begyűlhetett volna, ennek ellenére, akik megnézték az előadást, jól szórakoztak.

Eredetileg a Szilágyságban „turnéztak” volna, ám az ottani részvételüket az utolsó pillanatban lemondták a szervezők, ezért választották végül a Bihar megyei falvakat. A hattagú „társulat” tagjai: Derzsi Tímea, Vass Csaba, Mihály Alpár Szilárd, Mosu Norbert, Lukács Emőke (Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem), Kófity Annamária (Kolozsvári BBTE Színművészeti Kar). Rendező: Csuja László, rendezőasszisztens Mélykúti Gábor.


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap