label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Egeszsegugy

« Vissza a főoldalra


Újabb 149 kanyarós megbetegedés, már hatan meghaltak

Létrehozva: 2016. október 28. 15:06


Az egészségügyi minisztérium bejelentette: az év elejétől október 28-áig 935 kanyarós megbetegedést igazoltak, ami 149-cel több, mint a szeptemberben regisztrált szám. Az is beigazolódott, hogy már hat haláleset köthető a járványos betegséghez.


A megbetegedések megyénkénti eloszlása a következőképpen alakul: Arad (223), Maros (190), Beszterce (128), Temes (91) és Kolozs (90) megyében derült fény a legtöbb esetre, Krassó-Szörényben 39, Brassó megyében 37, Suceavában 34, Hunyadban 18, Doljban 15, Biharban 13, Szilágy megyében pedig 11 esetet igazoltak. Tíznél kevesebben betegedtek meg Hargita (6), Fehér (6), Iași (5), Olt (4),Szeben (3) megyében, Bukarestben (3), Bacăuban (3), Konstanca (3), Dâmbovița (2), Neamț (2), illetve Brăila (2) megyében. Giurgiu, Mehedinți, Vaslui, Botoșani, Buzău, Prahova és Vâlcea megyékben egy-egy kanyarós esetet regisztráltak.

„A legtöbb megbetegedés az alacsony átoltottságú közösségekben kialakult gócokat jelzi. A jelenlegi járványügyi kontextusban javasoltuk az MMR (románul ROR) oltóanyaggal nem vagy csak részlegesen beoltott gyerekeket célzó oltási kampányok felerősítését. Mostanáug 3049, 1 és 15 év közötti gyerek elmaradt oltásait sikerült pótolni. Az egészségügyi minisztérium felszólítja a szülőket, tartsák be az MMR-oltás menetrendjét, gyermekeik egészsége érdekében, és forduljanak háziorvosukhoz az oltásért” – áll a tárca közleményében. (4)


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap