label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Kultura

« Vissza a főoldalra


Drámaíró pályázatot hirdet a debreceni Csokonai Nemzeti Színház

Létrehozva: 2016. október 28. 15:05


Ráczkevei Anna, a Csokonai Színház igazgatója (Fotó: Máthé András)
Ráczkevei Anna, a Csokonai Színház igazgatója (Fotó: Máthé András)
Drámaíró pályázatot hirdet a debreceni Csokonai Nemzeti Színház a városi önkormányzattal és a Tiszántúli Református Egyházkerülettel közösen a reformáció 500. évfordulójának méltó megünneplésére – mondta el a teátrum igazgatója egy csütörtöki debreceni sajtótájékoztatón.


Ráckevei Anna közlése szerint az Akikre nem volt méltó e világ címmel meghirdetett nyílt pályázat témája olyan történelmi esemény vagy személyiség lehet, aki a reformáció 500 éves történetében Debrecenhez köthető vagy az 1674-ben gályarabbá lett prédikátorok híres történetéhez hasonlóan a hit megtartó erejéről mutat példát.

A pályázatra kizárólag olyan magyar nyelvű színdarab nyújtható be, amely még nem jelent meg nyomtatásban, színpadon nem mutatták be és korábbi drámapályázaton nem nyert díjat – tette hozzá. Az igazgató hangsúlyozta: nagyszínpadi megvalósításra alkalmas pályázatokat várnak és a nyertes művet a színház 2017. október 31-én mutatja majd be, éppen 500 évvel azt követően, hogy Luther Márton a wittenbergi vártemplom kapujára kifüggesztette 95 tétel néven ismertté vált vitairatát.

A kétfordulós pályázat összdíjazása 4 millió forint, a színdarabokat az Árkosi Árpád rendező, Kubik Anna színművész, Ráckevei Anna igazgató, Szirák Péter irodalomtörténész, az Alföld folyóirat főszerkesztője és Visky András író, drámaíró, dramaturg alkotta szakmai zsűri bírálja el.

A pályázat jeligés. A pályaműveket 2017. április 28-án éjfélig kell elektronikus vagy nyomtatott formában beküldeni. A nyomtatott pályaművek esetén a szerző nevét és postacímét külön lezárt borítékban kell feltüntetni. A pályamunkákat „Drámapályázat” feliratú postai küldeményként a Csokonai Színház címére (4024 Debrecen, Kossuth u. 10.) várják.

Az elektronikus úton küldött pályaműveket a dramapalyazat@csokonaiszinhaz.hu e-mail címre várják, az üzenet tárgya „Drámapályázat” legyen. A dokumentum neve tartalmazza a szerző jeligéjét és a mű címét. Külön dokumentumban kérik feltüntetni az alkotó(k) nevét. (2)

 


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap