label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


NEM VISZIK KI A NYUGDÍJAKAT

Létrehozva: 2016. október 27. 13:24


A Román Posta több mint háromszáz Kolozs megyei alkalmazottja szüntette be ma reggel a munkát spontán tiltakozó akció keretében, ami a tevékenység leállásához vezetett. A postások a vezetőséggel folytatott tárgyalások kudarca miatt elégedetlenek. Közölték: nem küldik ki a nyugdíjakat, leveleket, csomagokat.


Sinka Károly helyi szakszervezeti vezető arról tájékoztatott, hogy a kolozsvári regionális tranzitközpont éjszakai váltásában dolgozók spontán tiltakozó akciója utána a megye más postahivatalaiban is beszüntették a munkát.

„Több mint háromszáz Kolozs megyei postai alkalmazott szüntette be a munkát csütörtök reggel egy spontán tiltakozó akció keretében, a Román Posta vezetőségével folytatott tárgyalások kudarca miatt elégedetlenek. A kolozsvári regionális tranzitközpontról, az állomáson található, a küldemények kiszállításával megbízott hivatalról, illetve több kolozsvári, tordai, dési, aranyosgyéresi és szamosújvári postai hivatalról van szó. a Kolozs megyei posta tevékenysége lebénult, az ügyfélszolgálati ablakok zárva vannak, nem küldik el a leveleket, nyugdíjakat, csomagokat, semmit” – részletezte Sinka.

Mint hangsúlyozta, nem tudja, meddig tart a tiltakozás, mivel spontán akcióról van szó. „Ameddig az emberek akarják” – jegyezte meg.

Szerda este spontán módon beszüntette a munkát a Román Posta kolozsvári regionális tranzitközpontjának több tucat alkalmazottja. Amiatt elégedetlenek, hogy nem hagyták jóvá számukra a nettó 200 lejes fizetésemelést.

A helyi postásszakszervezet vezetője, Sinka Károly elmondta, a tiltakozás okai között találjuk még a munkakörülményeket, a munkaerőhiányt – ezekre a gondjaikra sem érkezett megoldás.

„Az éjszakai váltásban dolgozók spontán módon megszakították a munkát 23 órakor. A szerdai bukaresti tárgyalások miatti elégedetlenségüknek adtak hangot. A postai dolgozók nem kapták meg a kért nettó 200 lejes fizetésemelést, hanem csak bruttó 100 lejt ígértek nekik olyan körülmények között, hogy bruttó átlagbérük 1300 lej. De okot adnak az elégedetlenségre a munkakörülmények is, úgy dolgozunk, mint ezelőtt harminc évvel, a levelezés szétválogatása kézzel történik. Ugyanakkor munkaerőhiánnyal is küzdünk, erre sem érkezett megoldás. Az éjjel semmit sem dolgoztak fel” – részletezte Sinka.

Elmondása szerint lehetséges, hogy a kolozsvári állomáson található, a küldemények kiszállításával megbízott posta mintegy száz alkalmazottja sem veszi fel a munkát.

Miután a kolozsvári tranzitközpont – ahol naponta több tízezer levelet és több ezer csomagot válogatnak szét – alkalmazottai beszüntették a munkát, az észak-nyugati régió hat megyéje, illetve Fehér és Maros megye postáinak tevékenységét is befolyásolták. (4)


[WEB - Lapunk nyomtatott változatában nem szereplő, kizárólag internetes tartalom.]

További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap