label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Korkep

« Vissza a főoldalra


I. Erdélyi Magyar Boriskola

Létrehozva: 2016. október 27. 01:01


Hollandi Gábor head sommelier
Hollandi Gábor head sommelier
Népszerű és sikeres borkóstolóval mutatkozott be Hollandi Gábor head sommelier a Kelementelki Borpincében, ahová nemcsak Marosvásárhelyről, hanem a környező településekről is szép számmal jelentkeztek. Ebből is látszik, hogy a minőségi borok iránt van érdeklődés, a szakmai tanácsokra kíváncsiak vagyunk, és a borismereti képzésre is igényt tartunk.


A jó hangulatú borkóstoló alatt 10 különböző bort kóstoltunk és ismertünk meg, természetesen Hollandi Gábor betekintést engedett szakmai életútjába is, ami néha vicces helyzeteket szült. Ezért ott is leszögezte, hogy ő egy sommelier, azaz borszakértő Magyarországról, és nem egy fő szomáliai. Több mint 12 éve tart borismereti képzéseket, most már egész Európában.  A borkóstolón nagyszerű hangulat volt szombat délután, a résztvevők nagyon elégedettek voltak a rendezvény színvonalával. Mi sem bizonyítja jobban, mint a nagy érdeklődés a boriskola iránt, hiszen a résztvevők közül sokan már fel is iratkoztak a borismereti képzésre. A szakmai borkóstolóra túljelentkezés volt, így sajnos sok személyt nem tudtunk már fogadni, hiszen sokan jelezték részvételi szándékukat Hollandi Gábor következő borkóstolójára.

Nagyszerű kapcsolat alakult ki a Kelementelki Borpince vezetői és Hollandi Gábor head sommelier között, még a tavasszal, amikor egy nemzetközi gasztronómiai versenyen (Bocuse D’or) a borok iránti érdeklődés került szóba. Már akkor elindult a tervezés, szervezés.

2016. november 5-én elindul az I. Erdélyi Magyar Boriskola a Kelementelki Borpincében. A négy hétvégén zajló képzés elméleti és gyakorlati oktatást tartalmaz. A témakörök a borok fajtáitól, a magyarországi borvidékek, a fehér bor készítésének lépésein át a pezsgő történetét és borok szervírozását is bemutatják, de szó lesz a kékszőlő fajtáiról, a vörösborok készítési technológiájáról, a Tokaji borvidékről is. A képzés alatt közel 80 féle bort kóstolhatnak a jelentkezők, a vizsgabizottság tagjai pedig neves borászok és borkiválóságok.

Ha bővebb tájékoztatást szeretne az I. Erdélyi Magyar Boriskoláról, a borismereti képzés tartalmáról és részleteiről, érdeklődjön, jelentkezzen a 0737-551.220-es telefonszámon október 31-ig.

Kapcsolódjanak be, kóstoljanak minőségi borokat, legyenek szakértők! (4)


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap