label_szabadsag
Magunkról | Kapcsolat | Munkatársak
Hu Ro En
Napirenden Kult-Túra Vélemény Körkép Sport Mozaik Hirdetés/Reklám Opera EU-világ Életmód Bulvár Művelődés Campus
Számítástechnika Gazdaság Állatbarát Egészségügy Riport Decibel Motorház Tudomány Totyogó Bonifácz Élő emlékezet Világjáró
Velemeny

« Vissza a főoldalra


„Hiszem, hogy bárkit közülünk félreállítanak, százak lépnek a helyébe”

Létrehozva: 2016. október 25. 02:31

HORVÁTH ANNA

„... szabadság csak ott lehet, ahol az emberi méltóságot, a közösségi törekvéseket nem írja felül a félelem.” (ROHONYI D. IVÁN)
„... szabadság csak ott lehet, ahol az emberi méltóságot, a közösségi törekvéseket nem írja felül a félelem.” (ROHONYI D. IVÁN)
Mivel az elmúlt négy évtől eltérően, ma nem alpolgármesterként, hanem kolozsvári emberként szólok Önökhöz, gondolataim a megszokottnál személyesebb hangvételűek lesznek.


 

Ahogy az ilyenkor természetes, sokan kérdezték tőlem az elmúlt két hétben, hogy, hogy vagyok. Válaszomat az év elején hasonló helyzettel szembesülő kollégámtól, Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármestertől kértem… kölcsön: vagyis, hogy „sokkal jobban vagyok – mi mindannyian sokkal jobban vagyunk –, mint azt egyesek szeretnék!”. És voltak, akik engem is féltő aggodalommal arra kértek, hogy ne beszéljek ma, október 23-án, az 56-os forradalom 60. évfordulóján, a Magyar Szabadság Ünnepén. Én azonban azért vagyok ma Önökkel, mert úgy gondolom, hogy szabadság csak ott lehet, ahol az emberi méltóságot, a közösségi törekvéseket nem írja felül a félelem. 

 

Mi ez?

 


További cikkek
MA


TEGNAP


TEGNAPELŐTT


Tovább a rovat cikkeihez
Impresszum Adatvédelem Software development by Codespring. Web hosting by Codespring.
Támogatók:
Communitas Alapítvány Communitas Alapítvány
Hungarian Human Rights Foundation Magyar Emberi Jogok Alapítvány - Hungarian Human Rights Foundation (HHRF - New York).
Bethlen Gábor Alap Bethlen Gábor Alap